Kemoterapi çilesine son! Kanser için yeni tedavi yöntemi bulundu!

Tıp dünyası ABD’den gelen haber ile heyecanlandı. ABD’li bilim insanları kanser hastalığının tedavisinde kemoterapiye alternatif bir tedavi yöntemi geliştirdiler.
Kemoterapi çilesine son! Kanser için yeni tedavi yöntemi bulundu!

Dünyada en yaygın ölümcül hastalıklar arasında ilk sırada yer alan kanser hastaları için yeni bir umut doğdu. Kanser hastalarının tedavileri oldukça zor bir şekilde yapılıyordu. Bu zorluğun ana sebebi ise tedavinin kemoterapi ile yapılmasıydı. ABD’de bilim insanları nanoteknoloji ile kemoterapiye alternatif olabilecek bir tedavi yöntemi buldular.

KEMOTERAPİ HASTALARA BÜYÜK YÜK!

Kanser hastalığının tedavisi kemoterapi ile yapılabiliyor. Bu tedavi yönteminde vücuda verilen ilaçlar ile tümörlü hücrenin yok edilmesi amaçlanıyor. Ancak tümörlü hücre yok olurken diğer yararlı hücreler de kemoterapi ile zarar görüyor. Kemoterapi görenlerin saçlarının dökülmesi bu etkiden kaynaklanıyor. Ayrıca bu kemoterapi ilaçları vücuttaki bağışıklığı sıfırlıyor. Hastalar açık bir tehdit içerisinde kalıyorlar. Enfeksiyon kapma gibi olaylar artarken çoğu kanser hastasının ölüm nedeni kanser değil gördüğü kemoterapinin ardından bağışıklık sisteminin sıfırlanması neticesinde oluşan enfeksiyondan oluyor.

Teksas’ta bulunan Rice Üniversitesi’nde araştırmacılar moleküler kırıcılar adını verdikleri yöntemin tümörlerin ortadan kaldırılması amacıyla kullanılabileceğini açıkladılar. MHJ yöntemi adı verilen bu tedavide bir boya hastanın vücuduna enjekte ediliyor. Bu boya bir kanser hücresine ulaşıp bağlandığında vücuda zarar vermeyen bir kızılötesi ışık ile aktif edilebiliyor. Aktif olan boya kanserli hücrede titreşim ile hücre zarının yırtılmasını sağlayarak hücreyi yok ediyor.

ŞİMDİLİK SADECE FARELERDE DENENİYOR

Yeni tedavi yöntemi hakkında açıklama yapan araştırmanın sorumlu uzmanı Ciceron Ayala Orozco, tedavi yönteminin şu anda sadece fareler üzerinde denendiğini, prensipte tedavi yönteminin çalıştığını duyurdu. İnsanlar üzerinde deneylerin başlamasının ise yıllar sonra başlayabileceğini aktardı.

Tıp dünyası bu bulunan yeni tedavi sisteminin gelişmesini ve araştırma raporlarını bekliyor. Kanser hastaları için ise şimdilik bu tedavi yöntemi çare olmaktan uzak.