Denizli’de kalp yetmezliği olan bebek anne karnında tedavi edildi

Denizli’de anne karnındayken kalp sorunları olduğu tespit edilen bebek, anne karnında tedavi edildi. Tedaviden sonra yakın takibe alınan bebeğin 37. haftada sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi herkesin yüzünü güldürdü.
Denizli’de kalp yetmezliği olan bebek anne karnında tedavi edildi

Hamileliğin 22. haftasındaki kontrollerinde bebeğinde kalp sorunları olduğunu öğrenen anne, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji ekibinin başarılı tedavisi sayesinde bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuştu.

Anne karnındaki bebekte kalp atışının çok hızlı olduğu ve buna bağlı olarak kalp yetmezliği oluştuğu tespit edildi. Tedavi sonrasında anne ve bebek doktorların yakın takibine alındı.

RUTİN KONTROL SIRASINDA FARK EDİLDİ

Denizli’de yaşayan Şennur Duraman isimli anne, hamilelik sürecinde yaşanan normal bir kontrol sırasında bebeğinde sıvı toplanması belirtileriyle karşılaştı. Bu durum üzerine, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü'ne yönlendirilen anne, Prof. Dr. Dolunay Gürses, Doç. Dr. Münevver Yılmaz, Uzm. Dr. Merve Oğuz ve Uzm. Dr. Emine Sayın tarafından oluşturulan ekip tarafından detaylı bir fetal ekokardiyografi testine tabi tutuldu.

KALP YETMEZLİĞİ GELİŞTİĞİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan inceleme sonucunda, anne karnındaki bebeğin normalde dakikada 110-160 atım olması gereken kalp hızının dakikada 290 atıma ulaştığı ve buna bağlı olarak kalp yetmezliği geliştiği belirlendi. Acil bir müdahale ile bebeğin kalp ritmi normale döndürüldü, kalp yetmezliği düzeldi ve sıvı toplanması kontrol altına alındı. Tedavinin hassasiyeti nedeniyle anne ve bebeği doğuma kadar yakından takip edildi. Bebeğin 37. haftada sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi, anne ve bebeği için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

HAYATİ ÖNEME SAHİP

Uzmanlar, anne karnındaki bebeklerde nadir görülen ritim bozuklukları, genellikle iyi huylu olsa da dirençli vakalarda bebeğin hayatını tehdit edebildiğini belirtiyor. Bu tür durumların tespitinde fetal ekokardiyografi, önemli bir araç olarak kullanıldığını ve ritim bozukluğu tespit edilen bebeklerin hızla tedavi edilmesi gerekiyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada kalp yetmezliği ve bebeğin kaybedilmesini önlemek açısından tedavinin hayati öneme sahip olduğunun altı çizildi.