Tam 10 yıl içinde... Koronavirüs Biontech Sinovac aşısı olanlara Covid 19 geçirenlere kötü haber

Koronavirüs salgını dünyada milyonlarca insanın ölmesine neden olurken aşılamanın başlaması ile salgın sona ermişti. Covid 19 Biontech ve Sinovac aşısı olanlara kötü haber geldi!
Tam 10 yıl içinde... Koronavirüs Biontech Sinovac aşısı olanlara Covid 19 geçirenlere kötü haber

Tam 10 yıl içinde... Koronavirüs Biontech Sinovac aşısı olanlara Covid 19 geçirenlere kötü haber - 2020 senesinin sonunda ortaya çıkan gizemli hastalık bir anda tüm dünyaya yayılmış, Dünya Sağlık Örgütü pandemi ilan etmek zorunda kalmıştı.

Hastalık kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına almış, Türkiye'de salgından etkilenen ülkeler arasında yer almıştı. Pandemide tüm insanlık büyük bir sınavdan geçmiş, hastalığın yayılmasını önlemek adına maske takma zorunluluğu ve sokağa çıkma yasağı gibi pek çok uygulamaya gidilmişti. Sonrasında bulunan koronavirüs aşısı ile hastalığın yayılma hızı kırılmış ve zorunlu yasaklar kademeli olarak kaldırılmıştı.

KORONAVİRÜS GEÇİRENLERE, BİONTECH SİNOVAC AŞISI OLANLARA KÖTÜ HABER!

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen ve dünya genelinde kullanılan COVID-19 aşısı hakkında, Florida'nın Sağlık Bakanı Dr. Joseph Ladapo'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ladapo, bu aşıların insan kullanımına uygun olmadığını iddia ederek, aşıların kullanımının durdurulması çağrısında bulundu.

asi-olanlara.jpg

Pandemi döneminde aşı olanlar için yeni sağlık uyarıları gündeme gelirken, özellikle mRNA aşılarının vurulması sonrasında pıhtılaşma problemleri ve genç yaşta kalp krizlerinin arttığı gözlemlendi. Damarla ilgili şikayetler, kas ağrıları, odaklanma ve konsantrasyon problemleri, sabah yorgunluğu gibi belirtiler, "beyin sisi"nin ön belirtileri olarak değerlendirildi.

Dr. Mehmet Portakal, özellikle mRNA aşıları olanlarda görülen sağlık sorunlarına dikkat çekerek, aşı olanların ve hastalığı geçirenlerin düzenli doktor muayenelerini ihmal etmemelerini önerdi. Aşıların uzun vadeli etkileri konusunda devam eden araştırmalar ve gözlemler vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor.

Doktorlar ve uzmanlarda bu konu hakkında ikiye ayrışıyor. Bazı uzmanlar kalp krizi ve pıhtı sorunlarının koronavirüs aşısının bir yan etkisi olduğunu bazı uzmanlar ise bunların hastalığın bir yan etkisi olduğunu belirtiyorlar. Son dönemde artan pıhtı atma ve genç kalp krizi vaka sayısında yaşanan artış herkesi tedirgin ederken uzmanlar kalp sağlığı açısından düzenli muayenenin önemine değiniyorlar.