Bu eşyaları temizlerken sakın limon kullanmayın! Büyük zararı var

Limon suyu iyi bir temizlik ürünü olmasına karşın asidik yapısından dolayı bazı yüzeylerde kullanılmaması önerilmektedir. Aksi halde maddi zarara sokabilir.
Bu eşyaları temizlerken sakın limon kullanmayın! Büyük zararı var

Ev temizlerken kullanılan limon kullanılması genel olarak önerilirken aslında bazı yüzeylerde kullanılmaması gerekmektedir. Çünkü limon asidik bir yapıya sahiptir. Bu yüzeylerde kullanıldığı zaman yüzeylere zarar verebilir ve deforme olmasına sebep olabilir.

Ayrıca limon bazı temizlik mazlemeleri ile birlikte kullanılmamalıdır. Çünkü bu temizlik malzemeleri ile limon kullanıldığında tepkimeye girebilir ve zehirleyebilir. Bu yüzden limonun temizlikteki kullanım alanlarını bilmek şarttır. Peki limon hangi temizlik malzemeleri ile birlikte kullanılmamalıdır? Limon hangi yüzeyleri temizlerken kullanılmamalıdır?

LİMONU TEMİZLİKTE KULLANIRLER DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Limon sirke gibi temizlikte kullanılabilen doğal ürünlerden biri. Fakat bazı eşyaları temizlerken kullanmak önerilmemmekle birlikte bazı temizlik ürünleri ile kullanmak da önerilmemektedir. Çünkü temizlemek için kullanılan limon bazı yüzeylere zarar veribilir. Ayıca asidik yapısından dolayı kullanılan diğer temizlik malzemeleri ile tepkimeye girebilir. İşte tam da bu yüzden bu konularda bilgi sahibi olunması gerekmektedir. 

Limon ile çamaşır suyu aynı anda temizlik malzemesi olarak kullanılmamalıdır. Çüankü bu klorlu ağartıcılar ile asidik ürünler karıştırıldığında toksik klor gazı oluşmaktadır. Bu da zehirlenmelere kadar yol açabilir. Bu yüzden kesinlikle limon ile çamaşır suyu karıştırılmamalı hatta beraber kullanılmamalıdır. 

Ayrıca limon ile temizlenmemesi gereken yüzeyler arasında ise mutfak tezgahları, tezgah arkası fayanslar, zeminler, mobilyalar ve aksesuarlar doğal taş gibi unsurları içerdiği için limon gibi asidik bir temizlik ürünü ile yıpranacak ve maddi zarara uğratacaktır. 

Yine parke zeminler de limonla temizlenmemesi gereken bir diğer zemindir. Limon suyu bu tarz zeminlerin donuklaşmasına sebep olur. Yani rengini soldurarak eski görünmesine sebep olacaktır. Deforme edebilecek kadar asidik bir yapısı olan limon suyunun bu gibi zeminlerde kullanılması önerilmemektedir. 

Bu tarz ipuçlarından anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler