Kanserin baş düşmanı! Sofranızdan eksik etmeyeceksiniz!

Sofraların lezzetli sebzelerinden olan kırmızı turp için çok önemli bir tespit yapıldı. Kırmızı turp tüketen kanser hastalarının kanserli hücrelerinin azaldığı görüldü.
Kanserin baş düşmanı! Sofranızdan eksik etmeyeceksiniz!

Kanser çağın en tehlikeli hastalıklarının başında geliyor. Çeşitli tedavi yöntemleri ile kanser hastalığı ile mücadele edilse de şu ana kadar yüzde 100 sonuç veren bir tedavi yöntemi geliştirilemedi. Kanser hastalığına yakalananlarda doktorlar hastalığı ilaçlarla durdurmaya çalışıyorlar ama bu da ilerleyen hastalıklarda mümkün olmuyor. İnsanlar da son çare olarak doğal yiyeceklere sarılıyorlar.

Kanser hastalığına karşı hangi yiyeceklerin iyi geleceğine dair dünyanın çeşitli ülkelerinde bilimsel araştırmalar yapılıyor. Bu konuda kudret narı başta olmak üzere çok sayıda faydalı bitkisel şifa kaynağı var. Ancak bunlar da kansere karşı kesin bşir çözüm sunamıyorlar.

Son günlerde yapılan bazı bilimsel araştırmalarda çok enteresan sonuçlar çıkmaya başladı. Özellikle bir sebze yapılan araştırmalarda kansere karşı en etkili yiyecek konumuna yükseldi. Türkiye’de oldukça yaygın olan kırmızı turpun kanser hastalığına karşı etkisi araştırmacıları bile şaşırttı.

ANTİOKSİDAN DEPOSU!

Antioksidanların kansere karşı çok önemli oldukları biliniyor. Kırmızı turp içerisinde de yüksek miktarda antioksidan bulunuyor. Bu antioksidanlar vücut içerisinde serbest radikallerle savaşıyorlar. Bu serbest radikaller kontrolsüz bir şekilde çoğalırsa kanserli hücreler meydana gelebiliyor. Kanserin başlangıç evresini tetikleyen serbest radikalleri vücutta yok etmek antioksidanlarla mümkün olabiliyor. Kırmızı turp da çok zengin antioksidan kaynağı olarak daha kanserli hücre oluşmadan onunla savaşmaya başlıyor.

KANSERLİ HÜCRELERİ AZALTIYOR

Kırmızı turpun kanser hastalığının tedavisinde sağladığı tek fayda hastalığın oluşum aşaması ile sınırlı kalmıyor. İlerlemiş hastalıklarda kanserli hücreler de kırmızı turp ile azaltılabiliyor. Kanserli hücreleri eriten bir özelliği de olan kırmızı turpun düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Özellikle çiğ tüketilmesi tavsiye edilen kırmızı turp artık kanserin baş düşmanı olarak görülüyor.