Kanser savar 3 yiyecek! Sakın sofranızdan eksik etmeyin!

Günümüzün en büyük sağlık sorunu olan kanser gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Ölüme kadar götüren bu hastalıktan korunmanın bazı özel yolları bulunuyor.
Kanser savar 3 yiyecek! Sakın sofranızdan eksik etmeyin!

İnsanlığın en büyük düşmanı olan kanser hastalığı riski her geçen gün daha fazla artıyor. Beslenme alışkanlıklarının değişmesi, besinlerin kötüleşmesi, hava kirliliği ve buna benzer yığınla gerekçe ile kanser hastalığına yakalananların sayısı artıyor. Bir de bu hastalık geç teşhis edildiğinde yapacak bir şey kalmıyor. Bunun için kanserin önlenmesine dair uygulamalar insanlar için altın değerinde görülüyor.

Kanser hastalığını önleyebilmenin yolu sağlıklı beslenmeden geçiyor. Özellikle hazır gıdalardan uzak durulması gerekirken bazı yiyecekler de kansere karşı vücut direncini zirveye çıkarıyorlar. Bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilirken sağladıkları faydalar çok büyük oluyor.

DOMATES SOFRALARDAN EKSİK EDİLMEMELİ

Kansere karşı fayda sağlayan yiyecekler birisi domates oluyor. Domates içerisinde likopen adı verilen bir madde bulunuyor. Bu likopen antioksidan bakımından zengin olduğu için kansera karşı koruyucu etki yapabiliyor. Serbest radikallerle mücadele eden likopen vücuttan kanseri uzak tutabiliyor.

CEVİZ BÜYÜK MUCİZE

Ceviz kuruyemişler arasında çok özel bir yere sahiptir. İçerisinde omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar ve diğer besinler bulunmaktadır. Cevizin içinde var olan anti – inflamatuar bileşikler kanser gelişimini önlemektedir. Ceviz tüketenlerde bağırsak kanserinin oluşma riski yok denecek seviyelere kadar düşüyor.

BROKOLİ KANSER SAVAR

Brokoli sebzesi tam bir kanser savar görevi görüyor. Zengin bir antioksidan kaynağı olan brokoli hücre hasarlarını dahi tedavi edebilmektedir. Vücutta detoks etkisi yapabilen brokoli kanserli hücreleri daha oluşma aşamasında yok edebiliyor. Bunun için sofralardan eksik edilmemesi öneriliyor.