Bu kan grubunda kanser riskinin daha az olduğu açıklandı

Kanser tüm dünyanın en korktuğu hastalıkların başında geliyor. Kanserde erken teşhis en az tedavi kadar önemli oluyor. Konu ile ilgili yapılan bir araştırma sonucunda o kan grubunun kansere karşı daha az risk taşıdığı ortaya çıktı. İşte detaylar!
Bu kan grubunda kanser riskinin daha az olduğu açıklandı

Uzmanların, kan grupları için çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Konu ile ilgili yapılan bir araştırma sonucuna göre kan gruplarının dirençli oldukları hastalıklar belirlendi.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre başta kanser olmak üzere 0 kan grubunun diğer hastalıklara karşı daha dirençli olduğu ortaya çıktı. Araştırma Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsu’nden Dr. Arash Etemadi öncülüğünde yapıldı.

55 BİN KİŞİ KATILDI

Yapılan çalışmaya toplam da 55 bin kişi katıldı. Kan gruplarının hastalık riski üzerinde bir çalışma yapıldı. Bu çalışmada özellikle beslenme ve spor faktörlerinin de ele alındığının altı çizildi. 0 kan grubuna sahip olmayan kişilerin ölüm oranının yüzde 9 civarında daha fazla olduğu ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-01-02-140129.png

MİDE KANSERİ VE KAN GRUPLARI İNCELENDİ

Çalışmada mide kanseri ile kan grupları arasındaki risk de ele alındı. A, B ve AB kan grubuna sahip olan kişilerin 0 kan grubuna sahip olan kişilere göre mide kanserine yakalanma oranının yüzde 55 civarında daha fazla olduğu ifade edildi. Buna bağlı olarak da 0 kan grubunda olan kişilerin hava kirliliği gibi çevre faktörlerine karşı da daha dirençli olduğu ortaya çıktı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

Yapılan açıklamada kan gruplarının hastalık riski taşımadığının altı çizildi. 55 bin kişinin katıldığı araştırmadaki verilerde sağlık, spor, beslenme gibi faktörlerin de dikkate alındığı belirtildi.