Sigara bıraktıran formül! Bu çayı içen ömrünü uzatıyor!

Sigara tiryakilerine sigarayı bıraktırmada yardımcı olacak yeni bir bitkisel formül yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Sigara bıraktıran mavi kelebek çayı nasıl yapılır?
Sigara bıraktıran formül! Bu çayı içen ömrünü uzatıyor!

Sigara kullanma alışkanlığı Türkiye’de oldukça yaygın. Sigara kullananlar bütçelerine ağır darbeler indirdikleri kadar sağlıklarını da tehlikeye atıyorlar. Başta akciğer kanseri olmak üzere ölümcül çok sayıda hastalığın başlıca nedeni olan sigaradan uzak durulması doktorların en önemli tavsiyesi oluyor.

SİGARA BIRAKMAK KOLAY DEĞİL!

Sigara kullananlar hayatlarının bazı dönemlerinde bağımlılık yapan bu ürünü bırakmayı denemişlerdir. Bazıları ölümcül sonuçları olabilen sigaradan iradeleri sayesinde kurtulabiliyorlar. Ancak bazıları için de sigarayı bırakmak hiç kolay olmuyor ve bırakamıyoruz diyerek vazgeçiyorlar. İşte bu kişilerin ek takviyeler almaları faydalı olabiliyor. Sigara içme isteğini azaltan bitki çayları faydalı olabiliyor.

MAVİ KELEBEK ÇAYI SİGARAYA ÇARE

Sigara içme isteğini azaltan çeşitli bitkisel formüller bulunuyor. Patlıcan suyu içerisindeki nikotinden dolayı sigara içmeyi azaltabiliyor. Aynı şekilde karabaş otu çayı da bunu sağlayan formüller arasında yer alıyor. Son günlerde ise mavi kelebek çayı oldukça popüler oldu. Çok sayıda sigara tiryakisi bu çaydan aldıkları destek ile sigarayı bırakmayı başardılar. Oldukça yayılan mavi kelebek çayında dair araştırmalar da hız kazandı.

MAVİ KELEBEK ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bu çayı yapabilmek için 7 adet mavi kelebek çayı yaprağı, 1 şişe maden suyu, 1 adet limon, 3-4 yaprak taze nane ve 1 avuç buz malzemelerine ihtiyaç duyuluyor.

Mavi kelebek çayı yapmak için 250 ml suyun içine mavi kelebek çayı yaprakları atılır. Yaprakların mavi renginin suya geçmesi için bir süre beklenir. Su koyu mavi renk olduğunda buz kalıbına bu sudan eklenir. Buz kalıbı daha sonra dondurulup buz haline getirilir. Elde edilen mavi buzlar bir bardağa konur ve üzerine yarım şişe maden suyu eklenir. Bu karışımın içine mavi kelebek çayı yaprağı eklenip limon damlatılır. Bu şekilde mavi renk mor renge dönüşür. Üzerine nane yaprakları eklenerek içmeye hazır hale gelir.