İnanılmaz ama gerçek! O paketli gıda depresyonu engelliyor

Paketli gıdaların zararlarını hepimiz biliyor! Ancak o besinin sadece 20 gramı depresyondan koruduğu ortaya çıktı. Tadı ile herkesin beğenisini kazanan bitter çikolatanın aslında pek çok hastalığa karşı koruyucu etkisi olduğu ortaya çıktı.
İnanılmaz ama gerçek! O paketli gıda depresyonu engelliyor

Bitter çikolatayı diğer çikolata türlerinden ayıran en önemli özellik, içerisinde barındırdığı kakao oranı. Bu şekilde sağlık sorunlarına karşı koruyucu bir etki gösteren bitter çikolatanın yararlarını duyunca çok şaşıracaksınız!

SADECE 20 GRAM TÜKETMEK YETERLİ

Bitter çikolatanın sadece 20 gramı bile vücutta ciddi etkiler yaratabiliyor. Bitter çikolatanın faydalarından bazılarını şu şekilde sıralamak mümkün:

Depresyona karşı koruduğu bilinmektedir. Mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olan bitter çikolatanın kalp sağlığına da iyi geldiği söylenmektedir.

Başta kanser olmak üzere Parkinson ve Alzheimer gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyucudur

640x360-min-2.jpg

Belirli miktarlarda kullanıldığında kan basıncısını da düşürmektedir

Vücuttaki iltihaplanmalarına da koruyucu etki göstermektedir

Beyin sağlığı ile birlikte bağırsak sağlığını da korumaktadır

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

YÜKSEK ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ

Antioksidan özelliğinin yüksek olduğu bitter çikolata, beraberinde fenilatinamin içermesi ile de bilinmektedir. Mutluluk hormonlarının salgılanmasına destek olan bitter çikolata, lezzeti ile depresyona da etki göstermektedir.

ARAŞTIRMA YAPILDI

Konu ile ilgili yapılan araştırma sonuçlarına göre bitter çikolatanın hafıza testlerinde daha iyi sonuçlar ortaya konulmasına yardımcı olduğu görüldü. Ortalama 70 yaşındaki katılımcılara ilk olarak bilişsel ve psikolojik test yapıldı.

Katılımcıların yarısına 500 gram kakao özü takviyesi verilirken, kalan katılımcıya plasebo verildi. Sonuçlara göre bitter çikolata tüketen grubun hafıza testlerinde daha iyi puanlar aldığı açıklandı.