13 yıllık bilimsel araştırma! Dünyayı adım adım gezdiler, 100 yaşına kadar yaşamanın sırrı!

Uzun yaşamın sırrını araştıran bilim insanları çok önemli bir bulguya ulaştılar. Tespit edilen besin insanların uzun yaşamasına imkan sağlıyor.
13 yıllık bilimsel araştırma! Dünyayı adım adım gezdiler, 100 yaşına kadar yaşamanın sırrı!

İnsanların yaratılması ile beraber ölüm karşısında çaresiz kalınması uzun yaşamı oldukça önemli bir hale getirdi. İnsanlar ölüme çare yoksa uzun yaşamanın yollarını araştırmaya başladılar. Eski çağlardan itibaren bu alanda tıp dünyası çok çeşitli çalışmalara imza attılar. Günümüzde ise tıp dünyasının elinde her türlü gelişmiş imkan bulunuyor. Bu imkanları değerlendiren bazı bilim insanları uzun yaşamın sırlarını araştırıyorlar. Bu isimlerden birisi de Dan Buettner isimli uzman oldu.

13 YIL DÜNYAYI DOLAŞTILAR

Dan Buettner doktorlardan ve beslenme uzmanlarından oluşan bir ekip kurdu ve bu ekiple beraber 13 yıl araştırma yaptı. Bu araştırma ekibi Japonya’yı, İtalya’yı, ABD’yi ve Yunanistan’ı ziyaret ederek uzun yaşamın sırrını araştırdılar. 100 yaşı aşan herkesle görüşen bilim insanları bu çalışmalarını bir rapor haline getirdiler.

Uzun yaşayan kişilerin beslenme düzenlerini araştırarak 150 beslenme sistemi tespit edildi. Bu beslenme modellerinin ortak özellikleri tespit edilerek uzun yaşamak için yapılması gerekenler tek tek açıklandı.

UZUN YAŞAMIN SIRLARI!

Uzun yaşayanların en belirgin ortak özellikleri her sebze ve meyveyi mevsiminde tüketmeleri oldu. Mevsim dışında sebzeler tüketilecekse ya kurutuluyorlar ya da turşu şeklinde muhafaza edilip yeniliyorlar.

Uzun yaşayan insanların beslenme modellerinin ana merkezinde zeytinyağı da bulunuyor. Günde 6 kaşık zeytinyağı tüketenlerin Erken ölüm riskini yüzde 50 azalttığı tespit edildi.

Uzun yaşayanlar fazla et tüketmiyorlar. Et tüketimi yapılan araştırmada gümlük ortalama 56 gram olarak çıktı. Onlar da yiyecekleri tatlandırmak için et ürünlerinden faydalanılan ürünlerden oluşuyor. Ayrıca veganların ve vejetaryanların da daha uzun yaşadıkları tespit edildi.

Uzun yaşayanların beslenme modellerinde çok su içmek, işlenmiş gıdalardan uzak durmak, bitçi çayları tüketmek de bulunuyor.