İbni Sina'nın mucize reçetesi! Kuru öksürükten iz bile kalmıyor!

Çağını aşmayı başaran ve dünyaca takdir gören alim İbn-i Sina’nın reçeteleri bugün de şifa dağıtmaya devam ediyor. İbn-i Sina’nın kuru öksürük reçetesini doktorlar tavsiye ediyorlar. Kuru öksürük nasıl geçer?
İbni Sina'nın mucize reçetesi! Kuru öksürükten iz bile kalmıyor!

Dünyanın önemli tıp bilginlerinden olan İbn-i Sina yüzyıllar sonrasında bile şifa dağıtmaya devam ediyor. Hazırlamış olduğu reçetelerle mucize ile adlandırılabilecek şifa kaynaklarını ortaya koyan ünlü tıp bilgini bugünlerde doktorlar tarafından tavsiye edilen reçeteleri ile yeniden şifa dağıtmayı sürdürüyor. İbn-i Sina’nın reçeteleri çok sayıda hastalığın şifası olurken kuru öksürük için reçetesi sıklıkla kullanılmaya başlandı.

KIŞ AYLARININ KABUSU

Kış ağlarında soğuk algınlığı ile başlayan öksürük oldukça büyük bir rahatsızlık olabiliyor. Özellikle pandemi sonrasında şekil değiştiren Covid-19 aktif olarak yaşamaya devam ediyor. Şekil değiştiren salgın en çok da öksürük gibi semptoma sahip oluyor. Kuru öksürük şeklinde nöbetler halinde vuran hastalık karşısında ilaçlar fayda etmiyor. Bu durumda ise İbn-i Sina’nın mucize formülü devreye giriyor. Çok sayıda insan bu reçete ile sağlıklarına kavuşuyorlar.

REÇETE AÇIKLANDI!

İbn-i Sina’nın kuru öksürüğü geçiren mucize reçetesi yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Bu reçetenin içerisinde kuru incir ile zeytinyağı bulunuyor. Bu iki besin ile yapılan karışım kuru öksürük için etkili bir çare oluyor.

Bu reçetenin hazırlanabilmesi için yapılacak ilk işlem kuru incirlerin çok iyi bir şekilde yıkanmasıdır. Yıkanan kuru incirler daha sonra küp küp kesilir. Hazırlanan kuru incir parçaları bir kavanoza alınır. Bu kavanozun üzerine de 1 litre zeytinyağı eklenir. Kavanoz hava almayacak şekilde kapağı kapatılır. Bu kavanoz 5 gün boyunca hiç açılmadan saklanır. Ayrıca karanlık bir yerde saklanması gerekiyor. 5 günlük süre dolduktan sonra sabah akşam bu karışım yenilir. Bu şekilde kuru öksürükten kısa bir süre içerisinde eser kalmaz. Ayrıca tüm solunum hastalıkları bu reçetem şifa bulabilir.

Bu reçete doktor kontrolünde uygulanmalıdır. Özellikle şeker hastaları için olumsuz tarafları olabilir.