Kahveye süt ekleyenlere kötü haber!

Kahvenin sağlığa faydaları saymakla bitmezken sık yapılan bir hata bu faydaları sıfırlıyor. En sağlıklı kahve nasıl olur?
Kahveye süt ekleyenlere kötü haber!

Kahve oldukça yaygın bir içecek olarak hayatımızda yer alırken uzmanlar sağlığa faydalarını anlatmakla bitiremiyorlar. Yapılan araştırmalara göre uygun ölçülerde kahve tüketimi ile kalp hastalıkları, diyabet hastalıkları ve Parkinson gibi hastalıkların riskleri en alt seviyeye çekilebiliyor. Yalnız kahve tüketmekle alakalı olarak çok önemli bir detay ortaya çıktı. Genellikle yapılan ama başlı başına bir hata olan kahve tüketim şekli sağlığa faydalı olacak tüm özellikleri yok ediyor.

KAHVEYE NEDEN SÜT KONULMAMALI?

Sinir bilimi uzmanı Robert Love yaptığı açıklamasında kahve ile sütün asla yan yana getirilmemesi gerektiğini söyledi. Bunun gerekçesini de açıklayan uzman, “Kahveden sağlığa faydalı olmasını istiyorsanız asla süt ile birleştirmemeniz gerekiyor. Süt, krema ve buna benzer eklemeler kahveyi daha lezzetli hale getirebilir. Ancak bunlar yapılırsa kahvenin faydaları ortadan kalkıyor.

Kahve dünyada en zengin polifenol kaynaklarından birisidir. Polifoneller bazı kanserleri, kalp rahatsızlıklarını, diyabeti ve daha çok sayıda hastalığın ilerlemesini engelliyor. Kahvenin koyu rengi bağırsak bakterileri işe beyin için gereklidir. Bunun antioksidan özelliği var. Ancak süt eklediğinizde süt ürünleri polifonellere bağlanarak emilimi azaltır. Dolayısıyla vücut bu zengin sağlık kaynağından faydalanamaz.” dedi.

Yapılan son araştırmalara göre kahvenin sağlığa faydalarını ortaya çıkarabilmek için süt ile kahve yan yana getirilmemelidir. Ayrıca kahve mümkün oldukça doğal hali ile kullanılmalıdır. Uzmanlara göre çok fazla işleme giren kahvenin faydalı tarafları yok oluyor. Bundan dolayı en sağlıklı kahve filtre kahve olarak öneriliyor. Kahvenin aşırısının insan sağlığına zararlı olacağı unutulmadan kahve tüketimi yapılmalıdır.