Bu bölgedeki herhangi bir ağrı kalp krizi habercisi olabilir!

Kalp krizi son dönemlerin en sinsi ilerleyen rahatsızlıkları arasında yerini alıyor. Uzmanların değerlendirmesine göre Türkiye’de kalp krizi görülme durumu her geçen gün artış göstermeye devam ediyor.
Bu bölgedeki herhangi bir ağrı kalp krizi habercisi olabilir!

Konuya ilişkin Kardiyoloji Uzmanı önemli değerlendirmelerde bulundu. Çene ile göbek arasındaki herhangi bir ağrının kalp krizi habercisi olabileceğini ifade eden uzman ismin yaptığı açıklamalar ve detaylar haberimizde..

Yaptığı değerlendirmelerde dünyada 300 milyondan fazla kalp hastası ve 2 milyardan fazla da kalp hastalığı riski taşıyan kişinin olduğunu belirten Özveren, risk faktörlerinin yanı sıra belirti ve tedavi yöntemlerine de değindi.

KALP KRİZİ RİSK FAKTÖRLERİ

Özveren, açıklamasında, şu uyarılarda bulundu:

“Dünyada ve Türkiye’de tüm yaşam kayıplarının yaklaşık yüzde 33’ünün kardiyovasküler hastalıklar kökenli olduğunu biliyoruz. Obezite, sedanter yaşam tarzı, sigara kullanımı, ailesinde kalp hastalığı hikayesi, diyabet varlığı kalp krizi risk faktörleri arasında yer alıyor. Kalp krizinden korunmak değiştirilebilir risk faktörlerini elemine etmek gerekiyor”

Uzman isim, risk faktörüne sahip olan kişilerin daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

GENÇLERDE DE KALP KRİZİ GÖRÜLÜYOR

Genç yaş grubunda da kalp krizi görüldüğünü ifade eden uzman isim bunun sebebini fast food kültürü olduğunu belirterek, “18-75 yaş aralığında biz bunu daha çok görüyoruz. Genç popülasyonda kalp krizi vakalarını sıklıkla görmemizin nedenlerinden bir tanesi fast food kültürünün yaygınlaşması. İkincisi sigara ve tütün mamullerinin kullanımının artması. Son zamanlarda ise kovid enfeksiyonları da pıhtılaşma faktörlerini etkiledi. Bu durum da kalp krizi riskini ve kovide bağlı ölümlerdeki kalp krizi kökenli ölümlerin artmasına sebep oldu” açıklamasını yaptı.

Hastaların genel olarak bu durumda en sık göğüs ağrısı görüldüğünü belirten uzman isim, kalp krizi belirtisi ağrısının sırt, kol, çene, omuz, mide ve yemek borusunda görülebileceğini söyledi.

Not: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Belirti olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka bir sağlık personeline muayene olmanız önerilmektedir.