Türkiye’de artık her 3 KİŞİDEN 1’inde görülmeye başlandı! Önce burundan..

Bahar ayının artık kendini iyiden iyiye hissettirmesi ile birlikte mevsimsel hastalıklar görülmeye başlandı. Uzman isimler baharın getirdiği pozitif duygularının yan sıra beraberinde alerjik sorunları da getirebildiğini söylüyor.
Türkiye’de artık her 3 KİŞİDEN 1’inde görülmeye başlandı! Önce burundan..

Bahar ayı ile birlikte gelen alerjik sorunlar artık pek çok kişide görülmeye başlandı. Aktarılan son habere göre ülkemizde artık her 3 kişiden birinde alerjik problemler görülüyor. Konuya ilişkin Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü önemli açıklamalarda bulundu.

MART AYI ALERJİ AYI

Mart ayının alerji ayı olduğunu ifade eden Özlü, vatandaşları uyararak alerji testi yapılarak, alerjenlerin tespit edilmesi gerektiğini şu şekilde söyledi:

“Soluduğumuz havada bulunan çayır, ağaç, otlar ve çiçek polenleri hassas kişilerde sorunların asıl nedenidir. Ancak, iklim şartlarındaki değişime ek olarak havada bulunan ev tozu veya küf mantarı gibi diğer birçok alerjen yükü de önemli ölçüde değişebilmekte; bunun yanında yaşam şartları da (yaylaya, köye, yazlığa taşınma vb.) değişebilmektedir. Bu nedenle her mevsim alerjisi hemen polene bağlanmamalı; alerji testleri yapılarak alerjen tespit edilmelidir”

HER 3 KİŞİDEN BİR’İNDE GÖRÜLÜYOR

Her 3 kişiden birinde alerjinin görülebileceğini ifade eden Özlü, bu duruma atopi denildiğini belirterek, genellikle mart ayında şikayetlerin artış gösterebileceğini belirtti. Mart ayından haziran ve temmuz ayına kadar bu alerjik durumların sürebileceğini ifade eden uzman isim, hastaların bu durumu çok iyi bildiğini söyledi. Bazı kişilerde eylül ve ekim aylarında da alerjinin görülebileceğini belirten Özlü, bu durumun belirtilerini de sıraladı.

BURUNDAN NEFES ALINAMAYABİLİR

Prof. Dr. Özlü, yaptığı açıklamasının devamında alerjik nezlesi olan kişilerin ellerinin sık sık burnuna gittiğini ifade ederek, belirtiler arasında tatlı kaşıntı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, devam eden bir nezle halinin olduğunu belirtti. Solunun havanın süzülerek nemlendirilmeden akciğere ulaştığında da sorunların olabileceğinin altını çizen Özlü, mutlaka etkin tedavi için uzmanlara başvurulması gerektiğinin altını çizdi.