Horlamayı sona erdiren yöntemler! Bunları yapanlar kaliteli uyku uyuyorlar!

Sağlıklı bir yaşam için kaliteli uyku olmazsa olmazlar arasında başı çekiyor. Uykuda horlama kaliteli uykunun en büyük düşmanı oluyor. Üstelik eşler arasında horlama büyük bir sorun olabiliyor. Horlamayı durdurmak için ne yapılır?
Horlamayı sona erdiren yöntemler! Bunları yapanlar kaliteli uyku uyuyorlar!

Sağlıklı bir yaşam ve konforlu bir hayat için kaliteli uyku oldukça önemli olabiliyor. Bunun için de horlama sorunu küçük görülse de çok büyük bir sorun olabiliyor. Horlama sorununun nedenleri oldukça farklı olabiliyor. Fazla kilo, yanlış yastık seçimi, burun tıkanıklığı, mevsimsel alerji, sinüzit, sırt üstü yatmak bunlar arasında bazılarıdır.

UZMANLAR AÇIKLADI!

Eşler arasında horlamak evlilikleri dahi bitirebiliyor. Bundan dolayı horlamayı engelleyecek bazı uygulamalar oldukça merak konusu oluyor. Uzmanlar horlamanın sona erebileceği bazı yöntemleri açıkladılar.

HORLAMA NASIL DÜZELTİLİR?

Horlamanın nedeni burun tıkanıklığına neden olan soğuk algınlığı olabilir. Bu durumda burundaki tıkanıklığı açan spreyler kullanılabilir. Aynı şekilde horlama alerjiden kaynaklanıyorsa alerji gideren burun spreyleri kullanılarak horlama sorununa çare bulunabilir.

Horlama şikayeti olanlar burun bantları da kullanabilirler. Bu burun bantları kanalları açacağı için horlama sona erebilir. Bu şekilde daha rahat nefes alınır ve horlamayı gerektiren durum ortadan kalkar.

Sırt üstü yatmak horlamanın nedeni olabilir. Eğer sırt üstü yatarak uyumak alışkanlık haline gelmişse daha yüksek yastıklar tercih edilmeli. Böylece horlamaya neden olan nefes alıp verme sorunu ortadan kaldırılmış olacaktır.

Horlama kilo sorunundan dolayı olabilir. Kilo sorunu olan kişilerin nefes alıp vermeleri sağlıklı olmayacaktır. Bu kişiler uykudan 2-3 saat önce yiyip içmeyi kesmeliler. Dolu mide ile uyumaya çalışmak vücuda baskı yapacak ve nefes alıp vermeyi zorlaştıracaktır. Rahatlamış bir mide ile çok daha sağlıklı bir şekilde nefes alınıp verileceği için horlama ihtimali azalacaktır. Bu yöntemi deneyen çoğu kişi başarılı sonuçlar alıyorlar.