Az pişmiş et yiyenler dikkat! Beyninden çıkanlar şok etti!

Az pişmiş et yemeyi sevenleri üzecek bir haber geldi. ABD’de görülen bir olayda az pişmiş et yiyen adam az kaldın hayatını kaybediyordu. Az pişmiş et neden zararlı?
Az pişmiş et yiyenler dikkat! Beyninden çıkanlar şok etti!

Az pişmiş et Türk mutfağında fazla bir yeri olmasa da son yıllarda böyle bir kültür oluşmaya başladı. Çoğu kişi eti az pişmiş yiyerek daha fazla protein aldıklarını düşünüyorlar. Ancak bunun çok büyük bir riski olduğunu ise gözden kaçırıyorlar. Buna en net örnek ise ABD’de yaşanan bir olay oldu.

BAŞ AĞRISI GEÇMEDİ

ABD’nin Florida eyaletinde 52 yaşındaki bir adam son dönemlerde sık sık baş ağrısı şikayeti ile doktoruna başvurmaya başladı. Migren olduğunu düşünen adamın yaşadığı ağrıların nedeni ise çok daha farklı çıktı. Doktor hangi ilacı tavsiye ederse etsin adamın baş ağrıları geçmedi. Bunun üzerine yapılan araştırmada adamın beyninin her iki tarafında da kist olduğu görüldü.

ARAŞTIRMADA ORTAYA ÇIKTI!

Doktorlar kistlere yönelik inceleme yaptıklarında elde ettikleri sonuç ile büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Kist olarak tespit edilenlerin tenya yumurtaları olduğu görüldü. Tenya adamın kafatasının altındaki dokuyu tahriş ederek o bölgeye yerleşmişler. Tenyanın adamın vücuduna nasıl girdiği ise kısa sürede anlaşıldı.

Yapılan araştırmada hasta adamın az pişmiş et tüketmeyi çok sevdiği tespit edildi. Bu şekilde ette bulunan tenyalar ağız yoluyla vücuda girerek yayılmış. Kan dolaşımı ile beyne kadar ulaşan tenyalar erken fark edilmeseydi hastanın ölümüne neden olacaklardı.

Ette bulunan tenya gibi zararlılar yüksek ısı ile karşılaşmadıkça ölmüyorlar. Ölmeyen bu zararlılar az pişmiş etin yenmesiyle vücuda girip yerleşiyorlar. Vücuda tutunan bu zararlılar insan hayatını tehdit ediyorlar. Bunun için az pişmiş et yenmesi tavsiye edilmiyor.