Her gün simit yemek o kansere sebep oluyormuş

Simit, çoğu zaman kahvaltılarımızın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Ancak her gün severek tükettiğimiz simidin kansere neden olabileceği ortaya çıktı. Konuya ilişkin araştırmayı Teksas Üniversitesi tarafından yapıldı. İşte detaylar
Her gün simit yemek o kansere sebep oluyormuş

Simit, glisemik indeksi yüksek olan besinler arasında yer alıyor. Bu besinleri fazla tükettiğimizde ise durum akciğer kanserine kadar ilerleyebiliyoruz. Bu yönde düşünceleri olan uzmanlar, beyaz ekmek, mısır gevreği ve simidin glisemik indeksi yüksek olan gıdalar arasında olduğunu belirtti.

SİGARADAN KADAR TEHLİKELİ

Yapılan araştırmalar obezitenin bugüne kadar en ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu ortaya koydu. Aynı zamanda uzmanlara göre obezite, sigaradan sonra akciğer kanserinin en önemli sebepleri arasında bulunuyor.

YÜZDE 49 DAHA FAZLA ÇIKTI

Konu ile ilgili Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nde bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre akciğer kanseri teşhisi alan kişilerin verileri incelendi. Bu verilere göre glisemik indeksi yüksek olan gıdalarla beslenen kişilerin, beslenmeyen kişilere göre risk oranı yüzde 49 daha fazla çıktı.

Sağlık kategorisinin diğer haberlerinden bazıları:

Teksas Anderson Üniversitesi Kanser Merkezi uzmanlarından Dr. Stephanie Melkonian, "Yaptığımız çalışma yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 49 arttığını ortaya koydu" dedi. CNN Türk’ün aktardığı habere göre risk açısından en tehlikeli ürünler arasında simit, mısır gevreği, beyaz ekmek ve pirinç bulunuyor.

SAĞLIKLI BESLENMEK ŞART

Direkt olarak kanser yapan, ya da kanser tedavisine yüzde 100 yardımcı olan bir sebze, meyve ya da yiyecek bulunmuyor. Ancak uzmanlar her fırsatta, sağlık için mutlaka dengeli beslenmenin ve bağışıklığın güçlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Simidin glisemik indeksi yüksek olması direkt olarak kanser yapmaz. Uzmanların bir kısmı da dengeli beslenerek aralıklı olarak şekilde simit tüketiminin olabileceğini söylüyor.