Koronavirüs sonrası yeni salgın patladı! Avrupa diken üstünde SİNSİ hastalık Türkiye sınırına dayandı

Dünya peş peşe patlak veren salgın hastalıklarla mücadele etmeye devam ederken yeni salgının Yunanistan'da da görülmesi alarm durumuna geçilmesine neden oldu.
Koronavirüs sonrası yeni salgın patladı! Avrupa diken üstünde SİNSİ hastalık Türkiye sınırına dayandı

Koronavirüs sonrası yeni salgın patladı! Avrupa diken üstünde SİNSİ hastalık Türkiye sınırına dayandı - 2020 senesinde tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken koronavirüs salgını sonrasında yeni salgın hastalık alarmı verildi.

Dünya peş peşe gelen salgın hastalıklar, deprem, yangın ve sel felaketleri ile boğuşmaya devam ederken yeni bir salgın hastalığın daha patlak vermesi endişeleri arttırdı. Pek çok Avrupa ülkesinde görülen vakaların Yunanistan'a sıçraması Türkiye'de de panik ve en dişe yaşanmasına neden oldu. İşte yaşanan son gelişmeler...

KIZAMIK SALGINI MI VAR, HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

Romanya, Fransa, İngiltere ve Avusturya'da kızamık vakalarındaki ani artış Yunanistan'a da sıçradı. Tehlike sonrası Yunanistan alarma geçti. Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumunca (EODY) yapılan açıklamada, Romanya, Fransa, İngiltere ve Avusturya'da kızamık vakalarındaki ani artışa işaret edildi. Yunanistan'da 2022 ve 2023'te kızamık vakasına rastlanmadığının altı çizilen açıklamada, 2024'te ise yurt dışıyla bağlantılı iki kişide kızamık virüsünün tespit edildiği belirtildi.

yunanistan-salgin.jpg

Açıklamada, Sağlık Bakanlığının kızamık virüsünün Yunanistan'da yayılmasını önlemek amacıyla nüfusun aşılanmasına odaklanacak özel bir sağlık ekibi oluşturulmasına karar verdiği bildirildi. Özellikle endişe edilecek bir durumun olmadığı ifade edilen açıklamada, virüse karşı halkın bilinçlendirilmesinin önemi vurgulandı.

KIZAMIK HASTALIĞI NEDİR, NASIL BULAŞIR, ÖLÜMCÜL MÜ?

Hastalık adını almış olduğu virüsün yayılması sonucu oluşur. Hava damlacıkları yolu ile bulaşır ve son derece ağrılı bir hastalıktır. Dökünlütü bir enfeksiyon hastalığı olup 10-14 günlük bir kuluçka döneminin ardından ilk belirtileri verir. İlk döküntüyü takip eden 4 günlük süreç hastalığın en bulaşıcı olduğu dönem olarak kabul edilir.