Grip olduğunu zannetti, bakteriler burnunu yedi!

Çok nadir görülen hastalıklardan birisine yakalanan ABD’li Brandon Boothby burnunu kaybetti. Dünya talihsiz itfaiyecinin hastalığını tartışmaya başladı.
Grip olduğunu zannetti, bakteriler burnunu yedi!

ABD’de yaşayan itfaiyeci Brandon Boothby grip olduğunu düşündükten sonra yaşadıklarıyla adeta dünyada cehennemi gördü. Milyonda sadece 2 kişide görülebilen bir hastalığa yakalanan Brandon Boothby yaşadıklarına halen daha inanmakta güçlük çekiyor. Grip belirtilerinden sonra vücudunu zararsız patojenlere ve bakterilere karşı savunmasız bırakan bir hastalık teşhisi yapılan Brandon Boothby bu hastalık yüzünden burnunu kaybetti.

GRİP ZANNETTİ

Grip belirtileri ile başlayan hastalık Brandon Boothby için hayatı kabusa geçirdi. Grip benzeri belirtilerin grip olmadığını anlayan talihsiz adam yaşadığının ciddiyetini o an fark etti. Burnunda başlayan enfeksiyon hızla vücuduna yayılınca bağışıklık sistemi çöktü. Mantar enfeksiyonu dokuları yiyerek ölümcül bir sonuca doğru ilerlemeye başladı. Acil serviste tedavi altına alınan Brandon Boothby için doktorlar aplastik anemi teşhisi koydular.

Aplastik anemi çok sık görülebilen bir hastalık olmadığı için hakkında çok az bilgi biliniyor. Bu hastalıkta vücut yeni kan hücreleri üretmeyi durduruyor. Vücut güçsüz düşüyor ve kendi kendisini tüketmeye başlıyor. Mantar organizmaları da vücudu yiyerek ölüme kadar götürüyor.

BAKTERİLER BURNUNU YEDİ

Brandon Boothby yaşadığı rahatsızlık sonucunda burnunun bir kısmının bakteriler tarafından yenildiğini gördü. Doktora müracaat eden talihsiz adam için tek çare burnunun alınmasıydı. Eğer burnu alınmamış olsaydı bakteriler önce gözlere ve sonra beyne ulaşacaklardı. Bu da kişinin acı içinde ölümü anlamına geliyor.

Brandon Boothby için şu anda tedavi oldukça olumlu devam ediyor. Eğer erken müdahale edilip burnu alınmamış olmasaydı mantar enfeksiyonu tüm vücuduna yayılacaktı. Şu anda zorlu bir tedavi süreci devam ederken sadece burnundan olmak talihsiz adamın gördüğü en büyük zarar oldu.