18-40 yaş arası kanser vakaları patladı! Bu belirtilere dikkat

Gençlerde görülen kanser türleri büyük bir hızla artarken pek çok kanserin artık 18-40 yaş aralığında görülmesi büyük tedirginlik yarattı. Doktorlar uyardı bu belirtilere dikkat...
18-40 yaş arası kanser vakaları patladı! Bu belirtilere dikkat

Son dönemde tüm dünya genelinde kanser vakalarında büyük artış yaşanırken ne yazık ki gençlerde görülen kanser vakalarında da rekor artış yaşandığı açıklandı. Son 10 sene içerisinde 18-40 yaş arasında görülen kanser hastalıklarında yüzde 20 artış yaşandığı belirlendi.

Gençlerde erken evrede çıkan kanser hastalıklarının çok daha agresif bir şekilde ilerlediği belirtilirken aile taramasının süreçte çok önemli olduğu ifade edildi. Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Güner tarama testlerinin bu süreçte önemli olduğunu ifade ederek erken tanı için düzenli olarak doktor kontrollerinden geçilmesi gerektiğini ifade etti.

ERKEN YAŞTA KANSER VAKALARI ARTTI!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Güner genç yaşta görülen kanser hastalığına dikkat çekerek, “18-40 yaş arası vakaların, son 10 yılda yaklaşık yüzde 20-25 oranında arttığını görüyoruz. Erken tanı çok önemli. Hastalığı ne kadar erken yakalarsak hastanın kurtulma şansı o kadar fazla oluyor” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Güner, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla, kanser hastalığına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son 10 yılda kanser vakalarının yüzde 20-25 civarında arttığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Güner, kanser yaşının düştüğünü ve vakaların genç yaşta olduğunu ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Güner, “Kanser maalesef çağımızın hastalığı.

Kalp hastalıklarından sonra en fazla ölüme neden olan hastalık. İleri yaşlarda görülen bir hastalıktı ancak yapılan çalışmalardan kansere erken yaşlarda da rastlayabileceğimizi görüyoruz. Özellikle erişkin yaşta 18-40 yaş arası vakaların, son 10 yılda yaklaşık yüzde 20-25 civarında arttığını görüyoruz. Bu, bizi endişelendiriyor. Özellikle; lenfoma, testis, sarkom, beyin tümörleri, meme kanserleri gençlerde daha sık görülüyor. Mide kanseri ve kolon kanseri gibi normalde daha ileri yaşlarda görülen kanser çeşitleri de artık gençlere inmiş durumda" diyerek gençlerde bu kanser türlerinin daha agresif ilerlediğini ifade etti.

70 yaşındaki bir kişiye oranla 35 yaşında mide kanserine yakalanan bir kişinin hastalığının seyrinin aynı olmadığını belirten Güner aile taramasının önemli olduğunu, hastalığın tedavisinde erken tanının önemli olduğunu ifade etti.