Gerçeği öğrenince tahin ve pekmezi asla birlikte tüketmeyeceksiniz

Mutfağımızın en önemli ikilileri arasında tahin ve pekmez geliyor. Özelikle kış aylarında daha yoğun bir şekilde tüketilen tahin ve pekmez ikilisi ile ilgili gerçeği öğrendikten sonra bir daha beraber tüketmekten kaçınacaksınız!
Gerçeği öğrenince tahin ve pekmezi asla birlikte tüketmeyeceksiniz

Sağlıklı olduğunu düşünülen pek çok kişi özellikle kahvaltılarda tahin ve pekmez ikilisini tüketmekten geri kalmıyor. Ancak sağlığının dışında zarar verdiği öğrenilen tahmin ve pekmezle ilgili gerçek sizleri şoke edecek!

TAHİN VE PEKMEZ HAKKINDA GERÇEK

Tahin içerisinde yüksek yağ asidi barındırması ile biliniyor. Ancak pekmezin yüksek şeker oranı ile birleştirilip bir karışım haline getirildiğinde bu durum kalorinin daha da fazla artmasına neden oluyor. Sürekli olarak bu karışımdan tüketen kişi başta hızlı kilo alma ve daha sonra kolesterol ve diyabet gibi hastalıklarla karşılaşabiliyor.

Aynı zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, uzun sürede tüketilen tahin pekmez karışımı kanser riskini de ciddi olarak artırıyor.

BÖBREK HASTALARI İÇİN BÜYÜK RİSK

Tahin ve pekmezin beraber tüketilmesi iki gıdanın da yüksek protein içermesi açısından risk barındırıyor. Çünkü bu durum böbrek hastalıklarının artmasına neden olabiliyor.

Sıkça tahin ve pekmez tüketen bir kişide el, yüz ve ayakta şişlikler meydana gelebileceğini ifade eden uzmanlar bu karışımın sık sık ve her gün değil, ayrı ayrı ayrı tüketilmesini öneriyor.

Kış aylarında sıkça tüketilen tahin pekmez ikilisinin bu durumu sebebiyle dikkatli tüketilmesi noktasında uzmanlar vatandaşları uyarıyor.