Buzdolabında olan bu 10 yiyeceğin kansere sebep olabileceği açıklandı

Kansere neden olabilen yiyecek ve içecekler son dönemlerde sıkça araştırılmaya başlandı. Bir yiyecek ya da içecek kansere direkt neden olmuyor. Ancak bu noktada süreci hızlandırabileceği biliniyor. Kansere neden olabilecek 10 yiyecek açıklandı.
Buzdolabında olan bu 10 yiyeceğin kansere sebep olabileceği açıklandı

Uzmanların değerlendirmesine göre buzdolabında olan bazı yiyeceklerin kanser yapabileceğini ifade etti. İşte 10 yiyeceğin tam listesi..

KONSERVE YİYECEKLER

Kansere neden olabilen yiyecekler listesinin ilk başında konserve yiyecekler bulunuyor. Konserve yiyeceklerdeki en büyük sorun depolama alanından kaynaklanıyor. Özellikle domates ve asit oranı yüksek yiyecekleri konserveden yerken bir kere daha düşünün.

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR

Patlamış mısır hemen hemen herkes tarafından seviliyor. Ancak mikrodalgada patlamış mısırın sağlık açısından ciddi soruna neden olabileceği ortaya çıktı. Yapılan çalışmalarda mikrodalga torbalarında perflorooktanoik asit içeren bir kimyasal madde bulunuyor. Bu madde testis, karaciğer, böbrek ve mesane kanserlerine neden olabiliyor.

CİPS

Atıştırmalıklar arasında sıkça tercih edilen cipsin yüksek kanserojen madde içerdiği aslında hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Yüksek sıcaklıkta kızartılıyor, bu da akrilamidenin ortaya çıkmasına neden oluyor.

İŞLENMİŞ KIRMIZI ETLER

İşlenmiş kırmızı etler de çok riskli! Sosis, sosisli sandviç ve hamburger gibi besinler bu grup içerisinde yer alıyor. Yapılan araştırmalar bu yiyeceklerin kanser riskini yüzde 20-22 oranında artırdığını ortaya koyuyor.

BEYAZ UN

İşlenmiş olan beyaz un, tahıllarda doğal olarak bulunuyor. Ancak değirmenlerde öğütülmesi sırasında klor gazı ile unun beyazlatılması sağlandığı için sağlık açısından risk barındırıyor.

GDO’LU GIDALAR

Genetiği değiştirilmiş gıdalar olarak da tanımlanan GDO’lu gıdalar ciddi risk barındırıyor. Amerika’da pek çok gıda GDO’lu olarak üretilmiştir. Birçok ülke de GDO’lu gıdaların tüketilmesini bu sebeple yasaklamıştır.

Bu ürünlerin yanı sıra alkol, organik olmayan meyve/sebze, yapay tatlandırıcılar ve yüksek fruktozlu mısır şurubunun da kansere neden olabileceği ifade ediliyor. Bu ürünlerin büyük bir kısmı ne yazık k ülkemizde sıkça tüketiliyor. Sağlık açısından dikkatli olabilmek adına bu tür besinlerin tüketimini sınırlamalı ya da hiç kullanmamak gerekiyor.