Eyvah, yeni pandemi mi? Japonya'da gizemli bakteri 21 can aldı!

Japonya’da gizemli bir virüs nedeniyle 21 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 45 kentte görülen bir bakterinin yol açtığı enfeksiyon ile insanlar hayatlarını kaybetmeye başladılar.
Eyvah, yeni pandemi mi? Japonya'da gizemli bakteri 21 can aldı!

Japonya’da bilim insanlarının şu anda nedenini tespit edemedikleri gizemli ölümler meydana geliyor. Yapılan ilk araştırmalara göre ölümler enfeksiyon nedeniyle oluyor. Esasında bir bakteriden kaynaklanan bu ölümler yeni başlamadı. 2023 yılında Japonya’da 941 vaka meydana geldi. 2024 yılında ise sadece iki ayda vaka sayısı 378’e çıkınca büyük bir panik yaşanmaya başlandı.

HASTALIĞA DAİR BİLGİ YOK!

Uzmanlar bu hastalığın Streptokok enfeksiyonunun sert ve ölümcül bir çeşidi olan streptokokal toksik şok sendromu olduğunu ve bunun yayılmaya başladığını öngörüyorlar. Yine uzmanlara bu hastalığın nedenlerine dair en küçük bir açıklama yapamıyorlar.

Japonya Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bu hastalığa yakalanan 50 yaş altı 65 kişiden üçte biri hayatını kaybetti. Japonya’da hastalığın yayılmadığı ve görülmediği sadece iki kent olduğu bildirildi.

BOĞAZ AĞRISI YAPIYOR

Hastalığın soğuk algınlığı gibi semptomları olduğu bildirildi. Boğaz ağrısı şeklinde kendisini gösteren hastalık eğer ilerlemiyorsa bir süre sonra geçiyor. Ancak ilerlerse enfeksiyona dönüşüyor. Bulaşıcı bakteriler 30 yaşın üzerindeki yetişkinlerde büyük bir risk oluşturuyor. Bu hastalık ölüme kadar gidebiliyor. Yapılan istatistiklere göre hastalığa yakalananların yüzde 30’u hayatlarını kaybediyorlar.

Hastalığın ağırlaşması durumunda organ yetmezliği sorunlarının ortaya çıkabileceği bildirildi. Henüz bu hastalığın nedeni tam olarak tespit edilemediği için tedavisi de bilinemiyor. Bu konuda DSÖ’nün de çalışmaları olduğu bilinirken hastalığın Japonya dışına yayılmasından ve küresel bir salgına dönüşmesinden endişe ediliyor. DSÖ bu konuda olumsuz bir durumun yaşanmaması için Japonya’da yetkili birimleri uyararak sorumlu davranmalarını istedi.