DSÖ teyakkuzda ALARM ilan edildi! Pandemi sonrası o hastalık SİNSİCE ilerliyor ölüm oranı patladı

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin CDC tarafından yapılan açıklama ile yeni hastalık alarmı verildi!
DSÖ teyakkuzda ALARM ilan edildi! Pandemi sonrası o hastalık SİNSİCE ilerliyor ölüm oranı patladı

DSÖ teyakkuzda ALARM ilan edildi! Pandemi sonrası o hastalık SİNSİCE ilerliyor ölüm oranı patladı - ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) tarafından yayımlanan haftalık rapor büyük yankı uyandırdı. 17 Kasım Cuma günü yayımlanan araştırma verilerinde yeni salgın için alarm durumuna geçildi.

Yayımlanan raporda kızamık vakalarında yüzde 18 beklenmedik bir artış yaşandığı açıklanırken söz konusu orana göre 2021 senesinde 7,8 milyon olarak açıklanan vaka sayısı 2022 senesinde 9,2 milyon seviyesine yükselmiş oldu. Vaka sayısında yaşanan artıştan çok ölüm oranında yaşanan yükseliş tedirginlik yarattı.

KIZAMIK HASTALIĞINDAN ÖLÜM ORANI ARTTI!

Kızamık nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısı yüzde 43 oranında artış gösterdi. Dahan önce dünya genelinde kızamıktan ölen kişilerin sayısı 95 kişi olarak açıklanırken söz konusu oran 1 yılda yüzde 45 gibi rekor bir oranda artış göstererek 136 bine ulaştı.

kizamik-vakasi.jpg

HASTALIĞIN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKE SAYISI YÜZDE 68 ORANINDA ARTTI!

CDC yetkililerinden John Vertefeuille, "Kızamık salgınları ve ölümlerindeki artış şaşırtıcı. Ancak son birkaç yılda aşılama oranlarının düştüğünü göz önüne aldığımızda ne yazık ki beklenmedik bir durum değil. Herhangi bir bölgedeki kızamık vakaları, insanların yetersiz aşılandığı tüm ülkeler ve topluluklar için risk oluşturuyor. Kızamık salgınlarını ve ölümleri önlemek için acil, hedefe yönelik çabalar kritik öneme sahip" diyerek kızamık aşısının önemine dikkat çekti.

Büyük ve yıkıcı kızamık salgını yaşanan ülke sayısında da yüzde 68 gibi rekor oranda artış yaşanırken kızamık salgını yaşanan ülke sayısının 22'den 37'ye yükseldiği duyuruldu.