Dondurma tüketimine dikkat! O madde zeka geriliğine sebep oluyor

Dondurma tüketimine dikkat. İçerisinde bulunan o madde çocuklarda zeka geriliğine sebep olabiliyor.
Dondurma tüketimine dikkat! O madde zeka geriliğine sebep oluyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte dondurma sezonu da açıldı. Dondurma tüketimi ile ilgili uzmanlardan uyarı geldi. İçerisinde bulunan  o maddenin zeka geriliği yapabileceği ortaya çıktı. İşte uzmanlar tarafından yapılan uyarının detayları haberimizde yer alıyor.

Yüksek derecede kalsiyum içeriğinin yanında A, S, D gibi vitaminlerin de besin değeri yüksektir. Bu gibi vitaminleri içeren dondurmayı tüketirken bazı şeylere dikkat edilmesi gerekiyor Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Akçeken tarafından yapılan bir uyarıya göre endüstriyel dondurmalarda bulunan yüksek miktardaki mısır şurubunun ve tatlandırıcının zeka geriliğine sebep olabileceği açıklandı.

Dondurmanın yüksek kalsiyum içeri ile birlikte içerisinde bulunan vitamin, magnezyum, demir ve potasyum gibi minereller de bulunmaktadır. Yüksek besin değerine sahip tatlı olan dondurmanın tüketilirken bazı dikkat edilmesi geken şeyler bulunmaktadır. Sizler için haberimizde derledik. 

DONDURMA TÜKETİRKEN DİKKAT!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elif Akçeken, “Dondurmanın zengin içeriği sayesinde sağlık açısından yararları bulunmaktadır. İçeriğindeki kalsiyum yönünden kemik sağlığı güçlendirmede etkili, diğer tatlılara göre ise daha besleyici bir seçenektir.

Aynı zamanda diyet listelerinde rahatça tüketebileceğiniz, stevia yaprağı ile tatlandırılmış dondurmalar şu an oldukça gündemdedir." diyerek dondurma tüketiminde dikkat edilmeğinde kalp rahatsızlıkları, obezite, diyabet v e zeka geriliği gibi birçok rahatsızlığa sebep olabileceği konusunda uyardı. 

Dondurmanın içerisinde yüksek miktarda mısır şurubu bulunmaktadır. Bu da zeka geriliğine sebep olmaktadır. Endüstriyel dondurmada yüksek miktarda mısır şurubu bulunmaktadır. Tatlandırıcı. koruyucu, ren ve aroma maddeleri gibi birçok madde içermektedir.

Bu yüzden de faza tüketilmesi birçok hastalığa sebep olabilir. Çocuklarda zeka geriliğine sebep olabilir. Tüketimini dikkat edilmeli ve daha doğal yapım olan dondurmalar tercih edilmelidir. 

İlgili Haberler