Covid-19 influenza kuş ve domuz gribi! Sinsi hastalık SESSİZCE yayılıyor korkutan SALGIN açıklaması

Koronavirüs salgını sonrası Türkiye'de hastanelerde ilk kez büyük yoğunluk yaşanırken yeni salgın alarmı verildi. Bu belirtilere aman dikkat!
Covid-19 influenza kuş ve domuz gribi! Sinsi hastalık SESSİZCE yayılıyor korkutan SALGIN açıklaması

Covid-19 influenza kuş ve domuz gribi! Sinsi hastalık SESSİZCE yayılıyor korkutan SALGIN açıklaması - Türkiye yeni bir salgınla karşı karşıya kalırken doktorlar ilk kez bu kadar net konuştu. Milyonlarca kişiyi etkileyen salgında yeni vaka sayısı büyük bir hızla artarken hastanelerin acil servislerinde büyük yoğunluk yaşandığı belirtiliyor.

Koronavirüs salgınından çok daha ağır seyrettiği belirtilen hastalıkta doktorlar maske kullanımını yeniden gündeme taşırken maske zorunluluğu için talep gündeme bomba gibi düştü. Son dönemlerde artan domuz gribi vakalarıyla uyarılarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dündar Güngör, aynı hastada domuz gribi ile kuş gribi ve covid-19 görülebildiğine dikkat çekerek, "Semptomlar ortaya çıkmadan bile başka bir insana bulaştırabiliyor" dedi.

YENİ KORONAVİRÜS SALGINI! DOMUZ GRİBİ VE KUŞ GRİBİ İLE BİRLİKTE 3'LÜ SALGIN ORTAYA ÇIKTI...

Solunum yolu enfeksiyonlarının kış aylarında artış gösterdiğine dikkat çeken Güngör, “Halk arasında donuz gribi olarak geçen bizim tabirimizle H1-N1 virüsü ile oluşan bir enfeksiyon hastalığıdır. Viral enfeksiyonlar çok bulaşıcı enfeksiyonlardır. Genellikle damlacık yoluyla dediğimiz, öksürük ile hapşırarak havada kalan damlacıkların daha sonra o bölgeye gelen insanların teneffüs etmesiyle enfeksiyon kapar” ifadelerinde bulundu.

grip-salgini.jpg

DOMUZ VE KUŞ GRİBİ BELİRTİLERİ NELERDİR, YENİ SALGIN NASIL ANLAŞILIR?

Domuz gribinin nasıl çıktığını açıklayan Dr. Güngör, “Domuz gribi denilmesinin sebebi genellikle Avrupa’da domuzlardan meydana gelmiştir. Bu virüs zamanla mutasyon geçirerek domuzlardan insanlara geçmiştir. Artık insandan insana geçer hale gelmiştir.

Domuz gribi diğer viral enfeksiyonlar olarak örneğin, kuş gribi ve son olarak da covid-19 da viral yapmıştı. Zamanlarında en çok hastalığı oluşturan virüsü aynı covid-19 gibi viral bir hastalık. 2009 yılında ilk Amerika’da çıkıp daha sonrada dünyaya yayılmıştır. Belirti olarak klasik viral enfeksiyonlar gördüğümüz belirtilerin domuz gribinde de görüyoruz” dedi.

Hastalık daha belirti bile vermeden başkalarına bulaşabiliyor. Bu nedenle hastalığın yayılım hızının son derece yüksek olduğunu ifade eden doktorlar tedbir olarak maske zorunluluğunun geri getirilmesinin, en azından toplu taşıma ve kapalı alanlarda mutlaka olması gerektiğini savundular.