Çoğu kişi bilmiyor bu mucizevi besin kanseri resmen kaçırıyor

Kanser, çağımızın en tehlikeli ve en sinsi şekilde ilerleyen hastalıkların başında geliyor. Kanseri direkt olarak yok eden ya da engelleyen bir besin bulunmuyor. Ancak kanserin gelişmesini engellemesi noktasında önemli yararların olduğu besinler mevcut.
Çoğu kişi bilmiyor bu mucizevi besin kanseri resmen kaçırıyor

Çoğu kişinin varlığından bile haberdar olmadığı mor patatesin kanseri resmen kovaladığı ortaya çıktı. Hem kabuğunun hem de iç kısmının mor renkte olduğu mor patates yüksek antioksidan içermesi ile bilinmektedir. İçerisinde antioksidan dışında antosiyaninlerin de bulunduğu mor patates, bağışıklığı demir gibi yapıyor!

ZENGİN İÇERİĞİ VAR

İçerisinde bunun yanı sıra B ve C vitaminlerinin olduğu ek olarak da potasyum, lif ve manganez bulunan mor patates karotenoidler ve flavonoidler içermektedir.

HASTALIKLARA KARŞI ETKİLİ

Mor patates içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde başta kanser olmak üzere tümör, diyabet ve kalp hastalığı gibi pek çok soruna karşı da vücudu zırh gibi korumaktadır.

ekran-goruntusu-2023-12-20-173926-min.png

Tüketmek isteyenler için zeytinyağlı salataların yapılabilecek ve yemeklere belirli miktarda eklenebileceği ifade ediliyor. Farklı tarif denemek isteyenler kek ve pastalarda da mor patatesi kullanabilir. Doğal bir pigment olması sebebi ile günümüzde özellikle kek ve pastalarda sık sık tercih ediliyor.

MOR PATATESİN YARARLARI

Genel olarak ele almak gerekirse mor patatesin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kan şekerini dengeler
  • Hücre hasarını önler
  • Bol lifli gıda olması sebebi ile sindirim sistemi sorunlarına destek olur
  • Besin değeri yüksek olan mor patates kemik sağlığına da destek olur
  • Göz sağlığını korur