Tavuğu buzlukta saklayanlar dikkat! Çözdürürken buna dikkat etmezseniz zehir saçıyormuş

Tavuğu buzluktan çıkarıp çözdürmenin doğru yöntemini sizler için araştırdık. İşte yapmamanız gereken noktalar.
Tavuğu buzlukta saklayanlar dikkat! Çözdürürken buna dikkat etmezseniz zehir saçıyormuş

Tavuk ve et ürünlerini buzlukta saklayanlara uzmanlarda uyarılar geldi. Tavuk etini pişirmeden saatler önce buzluktan çıkarıp erimesini bekleriz. Fakat tavuk çözülürken yapılan bazı hatalar zehirlenmelere sebep olabiliyor. Peki tavuk buzluktan çıkarıldıktan sonra nasıl çözdürülmeli? Nelere dikkat edilmeli?

Tavuk satın aldıktan sonra paket halinde buzluğa atarız. Birkaç gün sonra ise tavuk yemeği yapmak için tavuğu birkaç saat öncesinden çıkarıp çözülmesini bekleriz. Peki doğru çözdürmek için ne yapılması gerekiyor? Tavuk ürünü buzluktan çıkınca nasıl çözdürülmelidir?

TAVUK BUZLUKTAN ÇIKINCA NASIL ÇÖZDÜRÜLMELİDİR?

Tavuk buzluktan çıkarıldıktan sonra oda sıcaklığında çok çabuk bakteri üretebilen bir üründür. Bu sebeple sıcak havalarda bu durumun daha da çoğalması dikkate alınarak tavuğu tezgahta çok uzun süre bekletmemeniz gerekmektedir. Çünkü bu durum gıda zehirlenmesine sebep olabilecektir.

Peki tavuk ürünü nasıl çözdürülmeli? Tavuğu buzluktan çıkardıktan sonra kesinlikte tezgahın ya da lavabonun içine koymayın. Tavuğun iç kısmı buz gibi soğuk kalsa bile dış kısımlarının erimesi sebebiyle bakterilerin bu bölgelerde üretilmesine sebep olacaktır. Bu yöntem yerine tavuğu pişirmeyi düşündüğünüz zamana göre bir gece önceden buzdolabınızda çözdürmeyi deneyin. Tavuğun en kalın kısımlarının buzunun çözülmesi için bile uzun süre kazanmış olacaksınız. Bununla birlikte tavuğu çıkarmak ve çözdürmek için zamanınız yoksa bu durumda sıcak su yardımı ile tavuğu çözdürebilirsiniz. 

TAVUĞU PİŞİRMEDEN ÖNCE YIKAMAYIN!

Tavuğu pişirmeden önce suya tutanlar yanlış yapıyor. Buna gerek ve ihtiyaç yoktur. Çiğ tavuğun pişirilmeden önce yıkanmaması gerekmektedir. Bakterileri durulayarak uzaklaştırmak imkansızdır. Hatta bu işlemi yaptığınız zaman bakteriler üç metre uzağa bile sıçrayabiliyor. 

İlgili Haberler