Canan Karatay bir tabuyu daha yıkıyor! Kaşık kaşık yiyebilirsiniz, zararı yok!

Geleneksel diyet yöntemlerini çöpe atan Prof. Dr. Canan Karatay yıllarca uzak durun denilen yiyeceklerle alakalı çok farklı bir çıkış yaptı. Diyet yapanların dahi sağlıklı yağları tüketmelerini öneren Prof. Dr. Canan Karatay şaşırttı.
Canan Karatay bir tabuyu daha yıkıyor! Kaşık kaşık yiyebilirsiniz, zararı yok!

Türkiye’de sağlıklı beslenme ile alakalı olarak yeni bakış açılarının kapısını açan uzman olan Prof. Dr. Canan Karatay yine oldukça farklı bir açıklama ile gündeme geldi. Diyet yapanların yanına bile yaklaşmadığı yağları yemenin değil yememenin zararı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay herkesin yağ yemesi gerektiğini söyledi.

YAĞ YEDİRMEDİLER!

İnsanların önüne çeşitli diyet listeleri çıkarıldığı ve bu listelerin neredeyse tamamının çöp olduğunu iddia eden Prof. Dr. Canan Karatay, “40-50 yıl öncesinin bilimsel bilgileri ile bugün insanlara diyet yaptırıyorlar. Bilim gelişti, tıp gelişti, yeni yaklaşımlar yapıldı, yeni tespitler bulundu. Siz bunları görmezden gelerek insanların sağlığı ile oynayamazsınız.

Yıllarca insanlara yağ yemeyin diyorlar ki halen daha bu söyleniyor. Yağ yemeyen insan ne yapacak? Daha erken acıkıp şekere, karbonhidrada yüklenecek. Bunları yendiğinde ise vücutta yağ oluşacak. Bu oluşacak yağ insanlığın düşmanıdır. Bunlar beyinde damar yolu tıkanmasına neden olurlar, felç yaparlar, kalp krizi riskini artırırlar. Oysa o kişi yağ yemiş olsa uzun süre acıkmayacak. O şekerden, karbonhidrattan uzak duracak ve daha sağlıklı olacak.” dedi.

YİYECEK DEĞİL ZEHİR!

İnsan vücudu için zehirleri açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay, “Bazı yiyeceklerden gerçekten uzak durmamız gerekiyor. Kilo sorunu olsun olmasın bu yiyeceklere şüphe ile yaklaşılmalıdır. Öncelikle ekmek fazla tüketmeyeceğiz. Mümkünse beyaz ekmeği evimize sokmayacağız. Pirinç, patates, makarna, çay ve meyve şekeri, şekerli tüm içecekler, gazlı içecekler hep zehirdir.” ifadelerini kullandı.

Kebap için de açıklama yapan Prof. Dr. Canan Karatay, “kebap yemenin hiçbir zararı yoktur. Hatta istediğiniz kadar yiyin. Gayet de sağlıklıdır. Ancak bir şartımız var. Kebabı istediğimiz kadar yiyeceğiz ama yanında ekmek ve pilav asla yemeyeceğiz.” şeklinde konuştu.