Sabah uyanıldığında ortaya çıkan bu hissin kanser belirtisi olduğu duyuruldu

Kanser, çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yerini alıyor. Özellikle en ölümcül kanser türleri arasında olan akciğer kanserine ilişkin uzmanlar uyarılarını peş peşe sıralıyor. Bu kanser, sinsice ilerlerken, vücutta da farklı sinyaller verebiliyor
Sabah uyanıldığında ortaya çıkan bu hissin kanser belirtisi olduğu duyuruldu

Kanser, çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yerini alıyor. Özellikle en ölümcül kanser türleri arasında olan akciğer kanserine ilişkin uzmanlar uyarılarını peş peşe sıralıyor. Akciğer kanseri, sinsice ilerlerken, vücutta da farklı sinyaller verebiliyor.

Akciğer kanserinin farklı evrelerde tespit edilebilmesi için kişilerin vücutlarındaki belirtileri iyi bir şekilde takip etmeleri gerekiyor. Ancak bazı belirtiler var ki soğuk algınlığı ile karıştırılabiliyor. İşte detaylar

EN AGRASİF KANSER TÜRÜ

En agresif kanser türlerinin başında gelen akciğer kanseri, ilk olarak akciğerde meydana geldiyse bu akciğer kanseri olarak adlandırılıyor. Ancak farklı bir organda olup akciğere sıçradıysa, bu duruma ikinci kanser adı veriliyor.

AKCİĞER KANSERİNİN İLK BELİRTİSİ

Akciğer kanserinin en temel belirtileri arasında şiddetli ve değişik renkteki balgamlı öksürük olarak belirtiliyor. Uzmana danışmak bu noktada çok önemli. Ancak bazı durumlarda acilen doktora gidilmesi gerekiyor. İşte o belirtiler:

Birkaç haftadır devam eden şiddetli öksürük

Öksürürken farklı renkteki balgam

Sabahları ağızdaki pas tadı ve balgamdaki pas rengi

Akciğer kanserinin en sık görülen semptomları arasında kan tükürmek ciddi bir belirti olarak ifade ediliyor.

İHMAL EDİLMEMESİ GEREKİYOR

Konu ile ilgili Amerikan Kanser Derneği tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre kan tükürmek akciğer kanserinin en önemli belirtileri arasında. Bu sebeple böyle bir durumla karşılaşıldığında mutlaka uzmana danışmak gerekiyor.