Bu yöntemi hemen bir yere not edin! Burun tıkanıklığını hemen geçiriyor!

Kış aylarının gelmesi ile beraber solunum yolu rahatsızlıkları da artmaya başladı. Burun tıkanıklığı da en çok görülen şikayetlerden oluyor. Burun tıkanıklığını hemen geçiren yöntemler nelerdir?
Bu yöntemi hemen bir yere not edin! Burun tıkanıklığını hemen geçiriyor!

Kış mevsimi ile beraber solunum yolu hastalıkları da yaygınlaşmaya başladı. Soğuk algınlığı, grip, alerji gibi rahatsızlıklar insanları etkiliyor. Bu hastalıkların ortak özelliği ise burun tıkanıklığına yol açmaları oluyor. Burunları tıkananlar nefes alıp vermede güçlük yaşarken çok ciddi sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Burun tıkanıklığını gidermek için çeşitli spreylerin kullanımı yaygın bir tedavi yöntemi oluyor. Ancak yapılan araştırmalar ve doktor tavsiyelerine göre burun tıkanıklığının tedavisinde kullanılan spreylerin sağlığa yararından çok zararı var. Bu spreyler burundaki floraya zarar veriyor ve o bölge savunmasız kalıyor. Böylece daha sonra kolayca hasta olma durumu yaşanıyor. Bunun yerine doğal tedavi yöntemlerinin uygulanması tavsiye ediliyor.

KAYNA SU YÖNTEMİ!

Kaynar su yöntemi burun tıkanıklığını açabilecek bir doğal tedavi modelidir. Uygulaması da oldukça basittir. Bir tencereye su konularak kaynatılır. Kaynamış su alınarak lavaboya konur. Bu sırada bir havlu ile baş örtülür ve kaynar su solunur. Bu şekilde burun nemlenecek ve içerideki tıkanıklık da oldukça hafifleyecektir.

TUZLU SU HEMEN AÇAR

Burun tıkanıklığında en etkili yöntem tuzlu sudur. Bu yöntemi uygulamak yine çok basittir ve kesin sonuç alınmaktadır. Hatta anında burun tıkanıklığı açılmaktadır. Evde bir çay bardağına bir çay kaşığı tuz eklenerek su ile karıştırılır. Bu su el ile buruna verilir, geri çekilir. Bu uygulama ile beraber tuzlu su burundaki tıkanıklığı tamamen ortadan kaldırır.

BİTKİ ÇAYLARI KULLANILABİLİR

Burun tıkanıklığı olduğunda bazı bitki çayları da faydalı olmaktadır. Zencefil, nane, adaçayı ve ıhlamur gibi ürünlerden hazırlanmış bitçi çayları sıcak olarak tüketildiğinde tıkanıklığın daha hızlı açılmasına yardımcı olacaklardır.