Turkovac BionTech ve Sinovac aşısı olanlar DİKKAT! Kalp hasarı iddiası 5 sene içerisinde...

Amerikalı doktor ve yazar olan Dr. Alan Shoemaker koronavirüs aşısı hakkında ortaya attığı iddialar ile gündem yarattı. Aşı olanlar kalp hastası mı oldu?
Turkovac BionTech ve Sinovac aşısı olanlar DİKKAT! Kalp hasarı iddiası 5 sene içerisinde...

Turkovac BionTech ve Sinovac aşısı olanlar DİKKAT! Kalp hasarı iddiası 5 sene içerisinde... - İlk olarak Çin'in Wuhan isimli eyaletinde ortaya çıkan gizemli hastalık sonrasında tüm dünyaya yayılmış ve tüm insanlığı etkilemişti.

Dünya genelinde milyonlarca kişinin ölmesine neden olan gizemli hastalığa koronavirüs adı verilmiş Covid-19 hastalığı nedeniyle dünya daha önce yaşamadığı pek çok büyük olayı ilk kez deneyimlemişti. Dünya Sağlık Örgütü hastalığı pandemi olarak ilan ederken Türkiye'de ilk vaka ise 2020 senesinde ortaya çıkmıştı. Hastalık hızla yayılırken ülkelerin sınırlarını kapatması, uçuş yasakları, sokağa çıkma yasağı ve maske takma zorunluluğu gibi daha önce anlatılsa kimsenin inanmayacağı ve bilim kurgu filmlerine konu olabilecek pek çok olay yaşanmıştı.

KORONAVİRÜS AŞISI OLANLARA KÖTÜ HABER! KALP HASARI MI OLUŞTU?

Hastalık için alınan sert tedbirler Covid-19 aşısının bulunması ile son bulmuş, pek çok kişi zorunlu kısıtlamalardan çıkabilmek adına zorunlu tutulmasa da aşı olmak mecburiyetinde bırakılmıştı. Örneğin uçağa binmek ya da alışverişe gitmek isteyen kişilerin aşı kartı sunmaları şartı getirilmişti. Milyonlarca kişi aşı olurken aşı karşıtları bir kere daha devreye girmiş ve aşıların bir tuzak olduğunu savunarak aşı olmamışlardı.

asi-karsitlari.jpg

Konu hakkında ortaya atılan son iddia büyük yankı uyandırdı. İddianın sahibi ise Amerikalı bir doktor ve yazar olan Dr. Alan Shoemaker. Shomaker Covid aşısı olan kişilerde yüzde 5 ila yüzde 9 oranında kalp hasarı geliştiğini iddia ederek bunun da her bir milyon kişide 50 bin ila 90 bin kişi arasında ölüme yol açabileceğini söyleyerek bir anda gündem olmayı başardı. Shoemaker, “Miyokardit tanısı konulan insanların yarısı 5 yıl içinde, yüzde 75’i 10 yıl içinde ölecek" diyerek dünyayı sallarken iddiaların hiç bir bilimsel kaynağı ve temeli olmadığını söyleyen uzmanlar ise bu açıklamayı aşı karşıtlığı olarak değerlendirdi.

Bilim uzmanları ise koronavirüs aşısı olan kişilerde nadiren kalp kası iltihabının (miyokardit) görüldüğünü, tanı konulan hastalarda ise tamamen iyileşme sağlandığını belirtiyorlar. Covid aşısı olan kişilerde kalp hasarı görülme riskinin ise Covid hastalığı nedeniyle oluşabilecek komplikasyonların yanında çok düşük olduğu ifade ediliyor.