Kışın bu durumu yaşayanlar solunum yolu ve akciğer enfeksiyonuna yakalanıyor

Kışın soğuğu, yağmuru, karı ve fırtınası Türkiye’ye bu yıl hızlı bir giriş yaptı. Kış aylarındaki önemli bir durum hakkında bilgilendirme yapan Uzman Dr. Dündar Güngör bu durumu yaşayanların solunum yolu ve akciğer enfeksiyonuna yakalandığını söyledi.
Kışın bu durumu yaşayanlar solunum yolu ve akciğer enfeksiyonuna yakalanıyor

Aşırı terleme ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde görev alan Dahiliye Uzmanı Dr. Dündar Güngör, yaptığı değerlendirmesinde ani hava sıcaklığı değişimlerinin pek çok problemi beraberinde getirebileceğini söyledi.

“PATOLOJİK TERLEME OLUŞABİLİR”

Kış aylarında özellikle aşırı terleme durumuna dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Güngör, “Terleme fizyolojik bir olaydır. Vücut ısını düşürülmesini sağlayan bir mekanizmadır. Fakat terlemenin aşırı olduğu durumlar var. Bunları patolojik kabul edebiliriz. Fizyolojik durumlarda hasta stres ve kaygı durumlarında terleme yaşayabilir. Patolojik durumlarda da soğuk terleme dediğimiz kalp krizi gibi yaşayan insanlarda meydana geliyor. Bir takım kanser hastalıklarında veya kan şekeri düşmesinde patolojik terleme oluşabilir” diyerek duruma ilişkin önemli bilgilendirmelerde bulundu.

aw087446-01.jpg

SOLUNUM YOLU VE AKCİĞER ENFEKSİYONU ORTAYA ÇIKIYOR

Terlemenin vücut ısının düşürdüğünü ve buna bağlı olarak da solunum yolu ve akciğer enfeksiyon riskinin arttığını ifade eden uzman isim, “Terleme vücut ısını düşürdüğü için üşüme ve buna bağlı bir takım solunum yolu enfeksiyonu ve akciğer enfeksiyona yakalanma riskini artıyor” dedi.

TERLEMENİN PEK ÇOK NEDENİ OLABİLİR

Kişide terlemenin pek çok sebeple oluşabileceğini ifade eden uzman isim kış aylarında vatandaşların üşümemek için daha kalın giyindiğini bu da ne yazık ki terlemeye neden olabileceğini söyledi. Aşırı terleme beraberinde solunum yolu enfeksiyonu ve akciğer enfeksiyonunu beraberinde getirebileceğini ifade eden uzman isim hava şartlarına ve sıcaklığına göre giyinilmesi gerektiğinin altını çizdi.