Bu saatlerde yemek yemenin felç ettiği ortaya çıktı

Yediğimiz besinlerin sağlığımıza ne kadar yarar verdiği hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Ancak besinler kadar onları tükettiğimiz saatler de sağlık açısından büyük önem taşıyor. Konu ile ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçları herkesi şoke etti.
Bu saatlerde yemek yemenin felç ettiği ortaya çıktı

Fransa’nın yaptığı bir araştırma tam 7 yıl sürdü. Yapılan araştırmada 100 bin kişiden fazla kişi incelendi. Kişilerin yemek saatleri baz alınarak yapılan araştırmada yemek günlükleri ele alındı. Katılımcılar en erken akşam 20.00’den önce, en geç ise 21.00’den sonra akşam yemeklerini yedi.

7 yıl boyunca devam eden araştırmada başta kalp krizi olmak üzere felç ve kardiyovasüler hastalık vakalarının görüldüğü sonucu ortaya çıktı.

RİSK YÜZDE 28 DAHA FAZLA

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre en geç saat 21.00’den sonra akşam yemeği yiyenler mini felç olarak adlandırılan rahatsızlığı geçirme oranlarının yüzde 28 daha fazla olduğu ortaya çıktı. Bu kişiler özellikle akşam yemeğini saat 20.00’den önce yiyen kişiler ile karşılaştırıldı.

ERKEN YEMEK DAHA FAYDALI

Hem araştırma sonuçları hem de uzmanların değerlendirmelerine göre erken yemenin daha faydalı olduğu ifade ediliyor. Hayvan çalışmalarında da elde edilen sonuçlara göre yiyecekler sindirilirken kan basıncı yükseliyor. Yüksek kan basıncı şekeri de yükseltiyor. Bu durum kan damalarına zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda felç ve kalp krizine neden olabilen kan pıhtılaşması riskinin de önünü açıyor.

"KADINLARDA DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR

Araştırmaya ilişkin uzman doktor şu açıklamayı yaptı:

“Birçok insan gibi, büyükannem de akşam yemeğini çok geç yememem konusunda beni uyarırdı ve bu çalışma, bu tavsiyenin bir anlamı olabileceğini gösteriyor”

“Ancak akşam yemeğini erken yiyemeyecek kadar meşgul olduklarını düşündükleri için geç yiyen kişiler, sağlık sorunları riskini artırabilir, ancak bu durum kadınlarda daha fazla görülüyor ve bu bulguları doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var”

Yemek saati ve kalp sorunları arasındaki ilişki büyük ölçüde çalışmanın yüzde 80’ini oluşturan kadınlarda daha fazla görüldüğü de ayrı bir sonuç olarak açıklandı.

Erkekler açısından en büyük problem geç kahvaltı yapmaları sebebi ile kalp rahatsızlıklarındaki riskin yüzde 11 olarak artmasıydı.