Bulanık görmenin altında bu hastalık olabilir

Günümüzde ne yazık ki bulanık gördüğünü söyleyenlerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Uzmanların değerlendirmesine göre kan şekerinde meydana gelen ani yükseliş, gözün görmeyi sağlayan damarlarını etkiliyor.
Bulanık görmenin altında bu hastalık olabilir

Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, kan şekerinde meydana gelen yaşanan ani dalgalanmaların göz sağlığını etkilediğini ifade etti.

ŞEKER, GÖZLERDE BULANIKLIK YAPABİLİR

Uzman isim, özellikle diyabet rahatsızlığı olan herkesin yıl içinde en az 1 kere göz muayenesi yaptırması gerektiğinin altını çizdi. Dr. İpçioğlu, özellikle 10 yıldan fazla süredir diyabet hastalığına sahip bireylerde bu tür hastalığının görülme sıklığının arttığını da vurguladı. Şekerin gözlerde bulanıklık yapmasına neden olabileceği ifade edildi.

Bu durumun sebebi olarak ise gözün görme yeteneğini sağlayan sinir tabakasının etkilenmesi olarak ifade edildi.

MUAYENELERİ AKSATMAYIN

Diyabet tanısı alan kişilerin hemen göz muayenesi yaptırması gerektiğini ifade eden İpçioğlu, 1 yıldan fazla diyabet tanısı alan kişilerin 6 ayda bir, göz dibi problemi olan kişilerin ise 3 ayda bir göz muayenesi olması gerektiğini söyledi.

ŞEKER HASTALIĞININ BELİRTİLERİ

Şeker hastalığının belirtileri de bu noktada en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. Genel olarak şeker hastalığının temel belirtileri şu şekilde:

  • Sık idrara çıkma
  • Susuzluğun artması
  • Ağız kuruluğunun meydana gelmesi
  • Hızlı kilo kaybı
  • Acıkma sıklığının artması ve sürekli açlık hissi
  • Vücutta çıkan küçük yaraların geç iyileşmesi
  • Ayaklarda ve tabanlarında sıcaklık ve yanma hissi

Genel olarak şeker hastalığının belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Ancak asıl teşhisin konulabilmesi için kan testi yapılması gerekmektedir. Şeker hastalığı tedavisi olmamasına rağmen kontrol altına rahatlıkla alınabilen bir rahatsızlıktır. Bu sebeple detaylı bilgi için doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.