Bu Besinler Akciğerleri Temizleyor ve Sigara İsteğini Azaltıyor

Sigaranın zararlarını, vücudumuza olan etkilerini bilmeyen yoktur. Bir sigara içildiğinde vücudumuzda yayılan zararlı gazlar direk olarak akciğerlerimize oradan da kanımızın dolaştığı damarlara ulaşarak tüm vücudumuzu sarmalar.
Bu Besinler Akciğerleri Temizleyor ve Sigara İsteğini Azaltıyor

Sigaranın içeriğinde bulunan nikotin çeşitli tütün yapraklarından oluşur. Bu yazımızda uzman diyetisten Şebnem Kandıralı Yıldırım'ın akciğerleri temizlemeye yardımcı olan ve sigara içme isteğini azaltan önerilerine yer verdik.

Sigara yakıldığı andan itibaren insan vücuduna büyük zararlar vermeye başlar. İster kendiniz tüketin, ister tüketilen alanda bulunun bu zararlı gazlardan etkilenirsiniz. 40'dan fazla kimyasal maddeyi birden vücudunuza alırsınız. Sigara dumanında yer alan başlıca zararlı maddelerin karbon monoksit, azot oksit, radyoatif parçacıklar olduğunu bilmeyen yoktur. Bilindiği halde milyonlarca sigara tüketicisinin var olduğu da acı bir gerçektir. Tütün ürünlerinden başta sigara olmak üzere, nikotin sakızları, puro, pipo da eş değer tehlikeler içermektedir. Sigara içerisinde var olan nikotin bağımlılık oluşturan oldukça tehlikeli bir maddedir. Sigara içme neticesinde, pramatüre doğumlarda ölüm riski, kalp damar hastalıkları, felç, kanser çeşitleri ve akciğer hastalıkları oluşmaktadır.

Vücudumuzdaki Zararlı Maddeleri Temizlemeye Yardımcı Malzemeler

Zencefil; Zencefil toksin olarak adlandırılan zararlı maddelerin solunum yollarından uzaklaştırılmasında etkin rol oynar. İçeriğinde bulunan vitamin, magnezyum, potasyum, beta-karoten ve çinko sayesinde akciğer kanseri hücrelerini öldürdüğü biliniyor. İster yemeklerinize ekleyerek, isterseniz de çay olarak tüketme şansınız bulunmaktadır.

Zerdeçal; Bir diğer adı “altın baharat” olarak anılmaktadır. İltihap  karşıtı içerikleri sayesinde akciğerleri temizlemeye yaramaktadır.

Elma; C vitamini yönünden zengin bir besin olarak akciğerleri temizlemeye yardımcı olur.

Sarımsak; İçeriğinde bulunan antibiyotik sayesinde solunum yolları enfeksiyonlarında etkili olup, akciğer kanseri riskini en aza indirir.

Yeşil Çay; İçeriğinde güçlü antioksidanlar bulunması sebebi ile ciğerde oluşan mukusun sökülmesinde faydalıdır.

Turpgil Sebzeler;İçeriğinde bulunan klorofil sayesinde kandaki zararlı maddelerin süzülmesi ile birlikte toksinlerin atılmasında etkilidir. Brokoli, Karnabahar, lahana, brüksel lahanası gibi sebzelerin tüketilmesi önerilir.

Portakal, Limon, Nar, Havuç, Kereviz, Salatalık, Kabak, Patlıcan; Bu meyve ve sebzelerde bulunan C ve D vitaminleri sayesinde vücudun vitamin dengesi sağlanırken, sigara bırakma esnasında yiyeceklerin tadının daha iyi alınmasına yardımcı olur.

Ginseng Çayı; Sigara içerken alınan hazzın azaltıldığı bilinmektedir. Bu çayı içerek sigara içme isteğinize gem vurabilirsiniz.

İlgili Haberler