Bu Yiyecekler İle Mutluluğunuzu Artırın

Serotonin yani mutluluk hormonu artırmada bazı besinler ekstra yardım sunar. Siz de bu besinleri tüketerek mutluluğunuzu artırabilirsiniz.
Bu Yiyecekler İle Mutluluğunuzu Artırın

Mutlu Olmak İçin Neler Yenmeli?

İnsanlar mutluluk sağlayan besinler sayesinde mutsuzluk kaynaklı depresyon durumlarından kurtulabilir. Kimi zaman havanın etkisi kimi zaman da çevresel faktörüler nedeni ile insanlarda mutsuzluğa doğru bir meyil gözlemlenir. Ancak burada önemli olan bu sorunlardan uzaklaşmak ve kişilerin serotonin seviyesini arttırmaktır. Her zaman sorunlardan ya da iklim şartlarından uzaklaşmak söz konusu değildir. Bu noktada da serotonin seviyesini yükselten besinlere ihtiyaç duyulur. Bu besinleri tüketerek insanlar kendilerini daha mutlu hissetmeye başlar.

Mutlu Olmak İçin Muz Tüketin

Serotonin seviyesi özellikle kış aylarında daha fazla düşer. Bunun nedeni kış aylarındaki hava durumudur. Sürekli olarak yağmurlu hava ile karşılaşıp güneşi göremeyen kişileri kendilerini daha karamsar bir ruh hali içerisinde hisseder. Siz de doğru besinler tercih ederek bu yiyecekler ile mutluluğunuzu artırın. Muz, insandaki serotonin seviyesini artırmada en etkili besindir. Özellikle kış aylarında günde bir adet muz tüketmek hem sizin daha iyi bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlar. Hem de mutluluk hormonunuzu yükselterek sizi istediğiniz mutluluk seviyesine ulaştırır.

Ceviz, Badem ve Fındık Tüketerek Mutlu Olun

Serotonin hormonunu arttırmada ceviz, badem ve fındık oldukça önemli etki eder. Bu besinleri düzenli olarak tüketerek hem sağlığınızı korumuş hem de kendinizi iyi hissetmiş olursunuz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek durum çok tüketmemektir. Ceviz, badem ve fındık gibi kuru yemişleri çok tükettiğinizde kilo almanızda bir artış olabilir. Günde bir avuç ceviz badem ve fındık tüketmek mutluluk hormonu artırma noktasında size istediğiniz etkiyi sağlamayı da başarır.

İlgili Haberler