Bu belirti genellikle kalp krizinden bir ay önce ortaya çıkıyor

Kalp krizi bazı durumlarda ölümcül olabiliyor. Ancak bazı belirtiler var ki kalp krizinden bir ay önce ortaya çıkarak kendini gösterebiliyor. Bu noktada vücuttaki değişimleri iyi bir şekilde yorumlamak çok önemli. İşte kalp krizi belirtileri
Bu belirti genellikle kalp krizinden bir ay önce ortaya çıkıyor

Konu ile ilgili tüm dünyanın dikkatini çeken çalışma Amerikan Kalp Derneği’nin bilimsel dergisi olan Circulation’da yayınlandı. Kadınlarda en yaygın ölüm sebeplerinden biri olarak kalp krizi gösterildi. Bu noktada insanların daha fazla bilinçlenmesi gerektiği ifade edildi.

Yayımlanan çalışmada, kadınların kalp krizi geçirdikten sonra yanlış tanı alma oranları erkeklere yüzde yüzde 40 daha fazla.

KALP KRİZİNİN OLACAĞI AYDA HAZIMLIK ARTIYOR

Circulation dergisinde yayımlanan çalışmada kadınların yüzde 39’unun kalp krizi geçireceği ayda hazımsızlık durumunun daha fazla yaşandığını ortaya koydu. Uzmanlara göre bu durum kalp krizi belirtisinin en temeli olarak gösterebilir.

Ancak sadece hazımsızlık kalp krizinin belirtisi sayılmıyor. Bunun yanı sıra yaklaşık 10 kadınların 7’sinin o ay kendilerini daha yorgun hissettiğini söylediği belirtildi.

10 kişinin yarısı kadar nefes darlığı yaşarken, bir o kadar kişi de uyku problemleri yaşamaya başladı.

İlginizi çekebilecek diğer sağlık haberleri:

Sonuç olarak yayımlanan bu çalışma 11 yıl boyunca sürdü. 45-79 yaş arasında 20 binden fazla kişinin araştırmada olduğu belirtildi.

GENEL KALP KRİZİ BELİRTİLERİ

Genel olarak kalp krizinin belirtileri şu şekilde:

  • Nefes darlığı
  • Göğüs kısmında yoğun ağrı, baskı, sıkışma
  • Mide bulantısı
  • Baş dönmesi
  • Midede yanma
  • Hazımsızlık şikayeti
  • Çene, sırt, boyun ve mide gibi vücudun farklı bölgelerinde ağrı hissi.

Not: Haberimiz teşhis koymak için yeterli değildir. Teşhis niteliği taşımamaktadır. Haberdeki belirtileri olanların mutlaka bir uzmandan görüş olması ve muayene olması önerilmektedir.