Vücudunda bu belirtiler olanlar dikkat! Hemen doktora koşun, kanser olabilirsiniz!

Bilim insanlarının yaptıkları son araştırmada tüm kanser türlerinin ortak ilk belirtisi ortaya çıktı. Kanserde erken teşhiste çığır açacak buluş bilim dünyasında heyecan yarattı.
Vücudunda bu belirtiler olanlar dikkat! Hemen doktora koşun, kanser olabilirsiniz!

Dünyada insanların en çok ölüm sebebi olan hastalıklar içerisinde ilk sıralarda kanser geliyor. Kanser türlerinin çok fazla olması ise yapılan araştırmaları oldukça zorluyor. Bilim insanları ilk defa tüm kanser türleri için ortak bir bulguya ulaştılar. BMC Palyatif Bakım Dergisi’nde yayınlanan araştırma sonucu bilim dünyasında kanseri erken teşhis etme konusunda çok net bir yöntem ortaya koyabiliyor.

KANSERDE ERKEN TEŞHİS BELİRTİLERİ!

Yapılan araştırma palyatif bakım ünitesindeki tüm hastalar üzerinde gerçekleştirildi. Kanserin en yaygın ve şiddetli semptomları takip altına alındı. Yapılan araştırmada palyatif tedaviye de dikkat çekilerek amacın semptomları hafifletilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması olarak vurgulandı. Ağrı veya bir başka rahatsız edici bir durum semptomlar arasında bulunuyorsa palyatif bakım uygulanabiliyor.

Araştırmaya göre ilerlemiş kanser türlerinde palyatif tedavi ile tedavi tam olarak sağlanamasa da hastanın daha uzun ve konforlu bir şekilde yaşamasına olanak sağlayabileceği belirtildi. Araştırmada 824 ileri kanser hastasının semptomları incelendi. En yaygın şikayetler ağrı, iştahsızlık ve kabızlık oldu. Bu semptomların hastalığın başlangıç aşamasında da görülebileceği belirtildi.

65 yaş üstü hastalarda ağrı, uyku bozukluğu, depresyon ve anksiyete ölçeklerinde genç hastalara göre daha düşük sonuçlar çıktı. Kadın hastalarda ise kusma, ödem ve depresyon belirtilerinin daha sık görüldüğü ortaya çıktı. Tüm belirtiler üzerinden yapılan sonuç değerlendirmesinde ise çok önemli bilgiler verildi.

HEMEN DOKTORA GİDİN!

Kanser hastalığının başlangıç evresinde tüm kanser türlerinin ortak belirtileri arasında ağrı, iştahsızlık, kabızlık, uyku bozukluğu, depresyon, kusma, ödem bulunuyor. Bu belirtilerden biri veya birkaçı kanser belirtisi olabilir. Bu semptomlar aynı zamanda başka hastalıkların da belirtisi olabileceği için bu tür şikayetleri olanların derhal doktora başvurmaları sağlıkları açısından oldukça yararlı olabilecektir. Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığı düşünülürse bu semptomlar hafife alınmamalıdır.