MEB 2. dönem 1. yazılı örnek soruları ve çözüm videoları yayımlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm öğrencileri yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Mart ayının sonunda yapılacak olan ortak sınavlar için örnek sorular yayınlandı. 2. dönem 1. yazılı örnek sorularına nasıl bakılır?
MEB 2. dönem 1. yazılı örnek soruları ve çözüm videoları yayımlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl yeni bir uygulama başlatmış ve ortak yazılı sınav yapılacağını duyurmuştu. Bu ortak sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkacak olan sorular büyük bir merak konusu oluyordu. Milli Eğitim Bakanlığı 2. dönem 1. yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçıklarını yayımladı.

ÖRNEK SORULAR BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavlara dair örnek soru kitapçıkları her sınıf düzeyinde ayrı ayrı hazırlandı. Bu soru kitapçıkları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanırken bunun bir aşama ötesine de geçildi. Öğrenciler bu soru kitapçıklarında yer alan soruların çözüm videolarına da erişebiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı hem soru kitapçıklarını hem de çözüm videolarını erişime açtı.

ÇÖZÜM VİDEOLARI İZLENMELİ

Yayımlanan soru kitapçıkları ile çözüm videoları hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin işlerini kolaylaştıracak. Öğretmenler soru kitapçıklarında yer alan sorulara bakarak yazılı sınavlar için nasıl sorular hazırlamaları gerektiğini görebilecek ve bu sınırlara uygun sorular hazırlayacaklar. Öğrenciler ise çözüm videolarını izleyerek bu sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiğini görebilecekler.

SORULAR NASIL OLACAK?

Yazılı sorularının hazırlanması için öğretmenler konu soru dağılım tablolarına göre hareket edecekler. Belirlenen dağılım tablosunda yer alan sayıda soruyu örnek sorulara uygun bir şekilde hazırlayacaklar. Bu örnek sorular yazılı sınavlarda direkt olarak sorulmayacak ama benzerleri öğretmenler tarafından hazırlanarak sorulabilecek. Sorular açık uçlu olabileceği gibi kısa cevaplı da olabilecekler. Süreç Milli Eğitim Bakanlığı tarafından takip edilecek ve yazılı sorularının belirlenen örnek sorulara uygunluğu ayrıca denetlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde soru kitapçıkları ve çözüm videoları görülebiliyor.