Emeklilere 3.000 TL ödeme kararı Resmi Gazete'de yayınlandı!

Emeklilerin bayram ikramiyelerine yönelik yasal düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Emeklilere 3.000 TL ödeme kararı Resmi Gazete'de yayınlandı!

Türkiye’de emekliler ile alakalı olarak yapılan yasal düzenleme bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emeklilerin bayram ikramiyeleri ile alakalı bu değişiklik ile beraber emeklilere yapılacak olan ödemelere ilişkin tüm süreç tamamlanmış oldu. Şimdi ise emekli bayram ikramiyelerinin ödemelerinin yapılması beklenmeye başlandı.

YÜZDE 50 ZAM YAPILDI

Emekli bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapılmasını öngören yasal düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Bununla beraber 2.000 TL olan emekli bayram ikramiyesi resmen 3.000 TL’ye yükselmiş oldu. Tüm emekliler bu imkandan yararlanabilecekler. Emeklilere hem Ramazan bayramı hem de kurban bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Bu ödemeler 3.000 TL’den toplamda 6.000 TL olacak.

KANUN TEKLİFİNE EKLENMİŞTİ!

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmasına dair müstakil bir kanun teklifi verilmemişti. Sürecin daha hızlı olabilmesi için teklif, CEZA MUHAKEMESİ KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN teklifine bir madde olarak eklenmişti. Bu yasal düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girince otomatik olarak emekli bayram ikramiyeleri zammı da yürürlüğe girmiş oldu.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılan zam kararının yasalaşmasının ardından şimdi gözler ödemelere çevrildi. Ödemeler Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından yapılacak. Bundan dolayı gözler Çalışma Bakanlığı’na çevrildi. Ramazan bayramı öncesinde 3.000 TL emekli bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerin banka hesaplarına aktarılacak. Ancak bu ödemenin net günü belli olmadı. Tahminlere göre ödemelerin 31 Mart seçimlerinden önce yapılması bekleniyor. Bu çerçevede emeklilerin bayram ikramiyeleri ödemeleri Mart ayının son haftasında yapılabilecek. Net ödeme tarihini ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı açıklayacak.