Bu ürünü buzdolabına koyanlar yandı! Meğer zehirliyormuş

Bazı ürünler kesinlikle buzdolabında saklanmaz. Bu nedenle almış olduğunuz ürünlerin saklama koşullarını mutlaka araştırın ve ona göre saklayın. Zira sağlık açısından kötü etkilenebilirsiniz.
Bu ürünü buzdolabına koyanlar yandı! Meğer zehirliyormuş

Bu ürünü buzdolabına koyanlar yandı! Meğer zehirliyormuş: Beslenmek için alınan ürünlerin bozulmasını engellemek amacıyla buzdolabında saklarız. Fakat bazı ürünler buzdolabında saklanmaz. Saklama şekli yanlış bilinen birçok ürün var. Bu ise insan vücudunu zehirliyor. Büyük riskler ile karşı karşıya kalınmasına sebep oluyor. Peki hangi ürün buzdolabında saklanmaz. İşte detaylar.

Market ve pazar alışverişlerinde toplu bir şekilde aylık ya da haftalık yiyecekler alınır. Eve gelindiğinde bu ürünlerin bozulmaması için buzdolabına konulur. Fakat ürünlerin saklama şeklinin bilinmemesinden dolayı dolaba konulmayacak olan ürünler bile konabiliyor. Bu da sağlık için ciddi riskler oluşturuyor. Peki hangi ürün buzdolabında saklanmaz? Uşak Gündem olarak sizler için derledik. 

BUZDOLABINDA SAKLANMAYACAK ÜRÜNLER

1.Muz

Muz kesinlikle buzdolabında saklanmaması gereken ürünlerden biridir. Çünkü muzu dolaba koyduğumuzda olgunlaşması duracak ve besin değeri azalacaktır. Oda sıcaklığında bekletmek hem olgunlaşmasına devam etmesini sağlayacak hem de besin değeri gittikçe artacak. 

2. Kahve 

Kahve Türk toplumu için vazgeçilmez bir içecektir. Her evde mutlaka bulunan kahve genelde tazeliğini uzun süre korumak amacıyla buzdolabına konur. Fakat bu oldukça yanlıştır. Buz dolabında saklanan kahve nemlenir ve lezzeti bozulur. Bu nedenle kahve ürünü cam kavanozda ve serin bir yerde tutulmalıdır. 

3. Domates

Domates hep buzdolabında saklanır. Fakat bu oldukça yanlış ve hatalı bir saklama şeklidir. Domatesin yapısı suludur. Buzdolabında bekleyen bu ürün ise sululuğu kaybeder. Yine besin değerini düşürür. Buzdolabında saklanan domates ürünü sindirim sisteminde bozulmalara yol açıyor. 

4. Patates

Buzdolabında saklanan patates ürünü soğuktan dolayı nişastası şekerlenir. Bu durum ise oldukça riskli bir durumdur. Patatesin buzdolabında saklanması kanserle bağlantılı olan akrilamid oluşturmak için amino asitlerle reaksiyona girebilir ve sağlınızı riske atabilir. 

5. Sarımsak

6. Bal

İlgili Haberler