1 kaşığı bile şifa dağıtıyor! Kanser riskini minimuma indiriyor bağışıklığı güçlendiriyor

Son dönemlerde genel olarak zayıflama denilince akla gelenler arasında olan Chia tohumunun faydalarını saymakla bitmiyor! Hemen hemen her türlü yiyecekle birlikte tüketilebilen Ciha tohumu salatalarda, tatlılarda ve hatta içeceklerin içinde yer alıyor.
1 kaşığı bile şifa dağıtıyor! Kanser riskini minimuma indiriyor bağışıklığı güçlendiriyor

Chia tohumu minik tohumlar olarak da biliniyor. İçerisinde gluten barındırmayan chia tohumu kanser riskini minimuma indirdiği gibi bağışıklığı koruyor ve bunun yanı sıra sindirim sistemini de destekliyor. Tadının olmaması hem tatlı hem de tuzlularla birlikte tüketilmesine de yardımcı oluyor. İşte chia tohumu hakkında merak edilen her şey!

CHİA TOHUMU NEDİR?

Chia tohumu içerisinde bol miktarda protein, lif ve omega-3 yağ adisi bulundurmaktadır. Bitki bazlı iyi bir protein kaynağı olan chia tohumu sindirim sistemine de iyi gelmektedir. Yağlı bir tohum olması diyet yaparken, tokluk hissine de yardımcı olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre ortalama olarak 100 gram bir chia tohumunun içerisindeki vitamin ve mineral oranları şu şekildedir:

Kaloriler: 486

Yağ: 31 g

Doymuş Yağ: 3,3 g

Çoklu Doymamış Yağ: 24 g

Tekli Doymamış Yağ: 2,3 g

Trans Yağ: 0,1 g

Kolestrol: 0 mg

Sodyum: 16 mg

Potasyum: 407 mg

Karbonhidratlar: 42g

Diyet Lifi: 34 g

Bunun yanı sıra içerisinde şeker barındırmayan chia tohumu protein, kalsiyum, demir, magnezyum açısından da son derece zengindir.

CHİA TOHUMUNUN YARARLARI NEDİR?

Zayıflamak isteyenlerin sık sık tercih ettiği chia tohumunun çok sayıda yararı bulunmaktadır. Öncelikle sindirim fonksiyonlarına iyi geldiği bilinen chia tohumu kemik sağlığına destek olur, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser riskini aza indirmesin ile dikkat çeken chia tohumu bağırsak hareketlerini destekler. Kan şekerinin yükselmesini engelleyerek, vücudu insülin direncine karşı da korur. Aç karnına tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. Tokluk hissi verdiği söylenmektedir.

Not: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Bu tür ürünleri kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilmektedir.