Son dakika! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tuncay Özkan'ı görevden aldı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Tuncay Özkan'ı görevden aldı. İşte detaylar.
Son dakika! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tuncay Özkan'ı görevden aldı

Tuncay Özkan sosyal medayda gündem oldu. Yaşanan bu gelişmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tuncay Özkan'ı görevden aldığı iddia edilmişti. Az önce gelen habere göre Tuncay Özkan Kılıçdaroğlu tarafından görevden alındı. İşte detaylar. 

TUNCAY ÖZKAN GÖREVDEN ALINDI

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir ismi daha görevden aldı. Yapılan açıklamaya göre CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan görevden alındı. Peki Tuncay Özkan kimdir? İşte detaylar. 

TUNCAY ÖZKAN KİMDİR?

Tuncay Özkan 1966 yılında 14 Ağustos'ta Ankara'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Özkan daha sonra Yüksek Lisans eğitimini ise Fen Bilimleri Enstitüsü'nda yaptı.

Gazetecilik kariyerine ise 1981 yılında Ankara'da Rüzgârlı Sokak'taki yerel gazetelerde başlamış oldu. Hürriyet Grubu'nun çıkarmış olduğu Hürgün gazetesinde de bir dönem çalıştı.

Daha sonra ise 1993 yılında Uğur Dündar'ın yapımcısı olduğu Arena programında Ankara sorumlusu olarak görev yaptı. 1996 yılında ise İstanbul'a taşındı. 

1998 Haziran ayında ise Radikal Gazetesi'nde görev yaptı. Özkan daha sonra 1979 yılında ise katledilen gazeteci Abdi İpekçi suikastı üzerinde belgesel oluşturdu. Bu belgeselin adı ise Abdi İpekçi oldu. 2007 seçimlerinden sonra ise Biz Kaç Kişiyiz Hareketi'ni başlatan isim oldu. Tuncay Özkan Kanaltürk'ün el değiştüirmesindan sonra ise Kanal Biz adında yeni bir televizyon kanalı daha kurdu. 

Özkan'ın 1979 yılında katledilen gazeteci Abdi İpekçi suikastı üzerine yaptığı "Abdi İpekçi" adlı belgeseli bulunuyor. 2004 yılında Kanaltürk Televizyonu'nu kurdu.

2018 seçimlerinde ise CHP İstanbul 1.bölge milletvekili adayı oldu. Milletvekili olarak görev yaptı.

İlgili Haberler