Kerem Kınık neden istifa etti, görevden mi alındı, kaç yaşında nereli?

Kahramanmaraş depreminde çadır satılması nedeni ile eleştirilere konu olan Kerem Kınık istifa etti.
Kerem Kınık neden istifa etti, görevden mi alındı, kaç yaşında nereli?

Kerem Kınık neden istifa etti, görevden mi alındı, kaç yaşında nereli? Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifa ettiği açıklandı. İstifa kararı sonrası Türk Kızılay Yönetim Kurulu tarafından bugün olağanüstü toplantı sonucunda genel kurula gitme kararı alındığı ilan edildi. 

KEREM KINIK İSTİFA MI ETTİ?

Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkanlığından istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÜN GENÇLERLE TOPLANTIDA ELEŞTİRMİŞTİ! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Depremde çadır satan, huzur hakları gibi sebeplerle Kızılay çok fazla gündeme geldi; bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?' sorusuna, "Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Yani Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir. ve 6 Şubat olayında Türkiye olmayıp da başka ülkeler olsaydı kim bilir neler başlarına gelecekti. Bütün bunlara rağmen şu an itibari ile enkaz kaldırma çalışmalarına varıncaya kadar büyük oranda bu işi bitirdik. Şu anda köy konutlarını teslim etmeye, teslim almaya başladık. Şimdi kalıcı konutları bir taraftan hızla yapıyoruz. ve kalıcı konutların yapımıyla da inanıyorum ki vatandaşlarımıza teslim törenleri başladığı zaman onları daha da rahatlatacağız" diye yanıt verdi.

KEREM KINIK KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Kerem Kınık, 1970 yılında Malatya’da dünyaya geldi. E

ğitim hayatının tamamını İstanbul’da geçirdi. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ‘’Afet Tıbbı’’ doktora programını tamamladı. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisi’nde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Bu süre zarfında AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu’nda İstanbul’u temsil etti. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık ,halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır.

Kınık üniversite yıllarından başlayarak, çeşitli organizasyonlarda insani yardım için gönüllü oldu. Kosova Savaşı ve Marmara Depremi sırasında gönüllü hekim olarak çalıştı.

Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Pakistan, Filistin, Orta Afrika, Somali ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi çok sayıda çatışma ve afet bölgesinde insani yardım faaliyetleri ve projeler yönetti.

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK GÖREVDEN Mİ ALINDI?

Kerem Kınık resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver" paylaşımında bulundu. Kınık'ın istifa ettiği ve görevden alınmadığı ifade edildi. 

İlgili Haberler