Manisa Saruhanlı'da CHP'yi Saadet Partisi kurtardı!

Manisa’da CHP’nin yerel seçimlere katılamama ihtimali Saadet Partisi’nin verdiği destek ile ortadan kalktı. CHP adayları Saruhanlı ilçesinde Saadet Partisi listesinden aday olacaklar.
Manisa Saruhanlı'da CHP'yi Saadet Partisi kurtardı!

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde CHP’nin belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi adat listesi zamanında verilmemişti. Geç verilen liste nedeniyle de CHP’nin Manisa Saruhanlı ilçesinde başvurusu kabul edilmedi. Tam bu noktada Manisa’da CHP’nin imdadına Saadet Partisi yetişti. Saadet Partisi yerel seçimler için listesini CHP’ye açtı.

Alınan karar gereği Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde CHP tarafından Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesinde yer alan isimler Saadet Partisi’nin listesinden aday gösterilecekler. Böylece CHP seçime Manisa Saruhanlı’da Saadet Partisi amblemi altında seçime girebilecek. Bugün yapılan görüşmelerde çıkan karar kamuoyuna açıklandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde CHP'nin Belediye Başkanı ve Başkan adayı Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesi, süresi içinde teslim edilmediği gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. Saruhanlı'da seçime giremeyecek olan CHP, uzun saatler yapılan görüşmede Saadet Partisi ile anlaştı. CHP'nin belediye başkan adayı Zeki Bilgin ve bazı meclis üyesi adayları, seçime Saadet Partisi'nin logosu altında girecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'da CHP geçtiğimiz seçimde yüzde 55'in üzerinde oy aldığı Saruhanlı'da seçime katılamayacak. Başkan adayı ve meclis adayı listelerini 20 Şubat'ta saat 17.00'dan sonra ilçe seçim kuruluna teslim etmek isteyen CHP'nin başvurusu kabul edilmedi ve yaptıkları itiraz da reddedildi. Bunun üzerinde sabah erken saatlerden itibaren Saadet Partisi ile görüşmeye başlayan CHP heyeti, saatler sonra açıklama yaparak seçimlere Saadet Partisi'nin logosu ve çatısı altında girme konusunda anlaştıklarını duyurdu. Yapılan açıklamaya CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Abdullah Yılmaz, Saruhanlı Belediye Başkanı ve CHP'nin başkan adayı Zeki Bilgin ile partililer katıldı.

"Saadet Partisi ile Türkiye ittifakını kuruyoruz"

Başkan Bilgin'İn açıklamasının ardından CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ise şunları söyledi:

"Saadet Partisi il başkanımız ile birlikteyiz. Bundan sonraki süreçte daha önceki ittifak ortağımız, şimdi de Türkiye ittifakını kuracağımız Saadet Partisi ile birlikte Zeki Başkanımız Saadet Partisi'nden belediye başkan adaylığı başvurusunu yapacak Saadet Partisi logosu ile."
Açıklamanın ardından Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu Saadet Partisi'nde İlçe Seçim Kuruluna yapıldı. Saadet Partisi'nin başkan adayı Sezai Zeytinli ise adaylıktan çekildi.