AK Parti'de yerel seçim takvimi değişti!

AK Parti’de yerel seçimler için takvim işlemeye devam ederken bu takvimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bir değişiklik yapıldığı açıklandı.
AK Parti'de yerel seçim takvimi değişti!

Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. Bu sefer ise belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar için seçim yapılacak. Yerel seçimler için adaylık süreçleri başlarken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da hazırlıklarını sürdürüyor. Tıpkı YSK gibi siyasi partiler de seçime hazırlanmaya devam ediyorlar.

AK PARTİ TAKVİMİ AÇIKLAMIŞTI!

Yerel seçimlerde siyasi partilerin adayları belirleme süreçleri başladı. Bu konuda AK Parti geçtiğimiz günlerde bir takvim açıklamış ve aday olmak isteyenlerin adaylık başvuruları 9 Kasım 2023 Perşembe gününden itibaren alınmaya başlanmıştı. Aday adayları başvurularını AK Parti’ye yapmaya devam ediyorlar.

DEĞİŞİKLİK YAPILDI

AK Parti adaylık başvurularını 17 Kasım 2023 Cuma günü sona erdirecekti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen talimat bu takvimde değişikliğe neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemin yoğun ve sürenin kısa olmasında dolayı adaylık sürecinin biraz daha uzatılmasını istedi. Böylece aday olmak isteyenler 22 kasım 2023 Çarşamba günü saat 19:00’a kadar başvurularını yapabilecekler.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz konuya dair bir açıklama yaparak, “17 Kasım'da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, İl Başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'a kadar uzatılmıştır.” dedi.

Öte yandan AK Parti’de yapılacak olan temayül yoklamasının ne zaman gerçekleştirileceğine dair de bilgi verildi. Ali İhsan Yavuz temayül yoklamasının 26 Kasım 2023 Pazar günü yapılacağını duyurdu. Temayül yoklaması saat 10:00 ile 16:00 arasında online olarak yapılacak.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA KİMLER OY VERECEK?

Temayül yoklamasında parti üyeliği devam eden genel merkez parti kurucu üyeleri, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin eski başkanları, il başkanı ve ilçe başkanları, eski belediye meclis üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkanları, il yönetimi, ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları yönetimleri, il disiplin kurulu, il parti içi demokrasi ve hakem heyeti üyeleri, aday adayı olmayan geçmiş dönem il başkanları, aday adayı olmayan geçmiş dönem il kadın ve gençlik kolları başkanları, mahalle başkanları, aday adayı olmayan eski ve yeni milletvekilleri oy verebilecekler.