AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay; “Sıkıntıdan siyaset devşirmek toplumsal barışı dinamitlemektir”

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, yaşadığımız yangın, ve felaketlerdeki sıkıntı, toplumsal dayanışmayı ve bu sıkıntıları birlikte mücadele etmeyi ve bir millet olan bilincini güçlendiren sıkıntılar olduğunu, bu sıkıntılara üzerinden siyaset yapmanın toplumsal barışa zarar vereceğini vurguladı.
AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay;  “Sıkıntıdan siyaset devşirmek toplumsal barışı dinamitlemektir”

AK parti Uşak İl Teşkilatı tarafından yerel basın mensupları için düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Altay, “Ülkemizde yaşanan bir çok yangında şehit olan kamu görevlileri ve sivil vatandaşlara rahmet dileyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Altay, Ülkemizde meydana elen orman yangınlarının 111 adedi kontrol  alınmış olup sadece 2 şehrimizde 6 noktada devam etmektedir. Yangınlara,  11 uçak, 45 helikopter,  5 İHA, yüzün üzerinde arasöz ve 4 bin üzerinde orman muhafaza memuru çalıştı. AFAD ve diğer STK’larda canla başla mücadele etti.

Diğer taraftan Uşak Göğem köyünde meydana gelen orman yangınında da belediyemizin, havaalanımızın, OSB’lerimizin itfaiye teşkilatlarının ve halkımızın da yangının söndürülmesi gayretine şahitlik ettik” dedi.

Altay, “Bu yaşadığımız yangın, ve felaketlerdeki sıkıntı, toplumsal dayanışmayı ve bu sıkıntılarla birlikte mücadele  etmeyi ve bir millet olma bilincini güçlendiren sıkıntılardır.

Ancak, bu sıkıntıdan siyaset devşirmek üzerine kurulu bir siyaset üretmeye çalışmak bu mücadeleyi verenlerin de motivasyonunu engelliyor. Bu tutum toplumsal barışı dinamitlemek ve toplum içerisinde var olan dayanışma ve birliktelik ruhunu baltalamaktadır. Onun için beyanatlarımız muhalefet ve iktidar olarak daha bir sorumlulukla açıklamak ve dikkatli olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Altay, vatandaştan aşılanmalarını da isteyerek pandeminin hep birlikte durdurulması gerektiğine de vurgu yaptı.

GÜNEŞ; “AŞI OLMAYANA YAPTIRIM UYGULANMALI”

AK Parti’sinin diğer Uşak Milletvekili İsmail Güneş de “Tüm dünyada 199 kişi covid-19 hasatlığına yakalandı ve dünyada 4 milyon 240 kişi hayatını kaybetti. Birçok gelişmiş ve ekonomisi güçlü ülkede çok sayıda insan hayatını kaybetti.

Türkiye’de 51 bin kişi hayatını kaybetti. Başka ülkeler maske bile bulmazken, Türkiye,  bu ülkelerin 5 de 1 i olmasına rağmen hasatlığın yayılmasını önlemek için canla başla çalıştı. Burada başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yerli aşı çalışmaları da tamamlanmak üzere. Aşılanmada büyük mesafeler kat ettik. Toplamda 73 milyon kişi aşı olmuş.

Aşı yaptırıp yaptırmakta kişi serbesttir. Ancak toplum sağlığını korumak ve aşı olmayanlar için bazı kısıtlamalar getirmek de devletin en temel hakkıdır diye düşünüyorum. Bu kapsamda aşı yaptırmayan kişilere bazı yaptırımlar olabilir.

İlimizde de 1. Doz aşı olan kişi sayısı 208 bin 145 bin 2. Doz ve 25 bin 3. Doz yapılmış. İlimizdeki aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerindedir” dedi

Orman yangınlarının ülkemizin bir çok yerinde aynı anda çıkmasının sabotaj ihtimalini güçlendirdiğine dikkat çeken Güneş, yeni çıkan orman kanunun orman alanlarına yeni turizm tesisi açmak için değil, mevcut tesislerin sıkışıp kalması sonucu, örneğin arıtma tesisi yapabilmesi için çıkarıldığını da belirtti.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler