Ramazan Bayramı'nda sağlığınıza dikkat edin! İşte dikkat edilmesi gereken beslenme önerileri

Ramazan Bayramı boyunca beslenmeye dikkat edilmesi gerektiği uzmanlar tarafından açıklandı. Uzman doktorlar sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.
Ramazan Bayramı'nda sağlığınıza dikkat edin! İşte dikkat edilmesi gereken beslenme önerileri

Bugün Ramazan ayında orucun son günü. Arife gününün ardından yarın Ramazan Bayramı'na idrak edilecek. Ramazan Bayramı'nda ise sağlıksız beslenmelere karşı uzmanlardan uyarılar geldi. Uzmanlar Ramazan Bayramı boyunca sağlık konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Peki Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenmek için öneriler neler? İşte detaylar. 

Oruçlu günlerin ardından Ramazan Bayramı'nın ilk günü yeme içme konusunda çok dikkat edilmiyor. Çok yeme eğiliminde oluyor insanlar. Bu sebeple uzmanlar tarafından beslenme uyarıları geldi. Sağlıklı beslenme konusunda uyarı yapan uzmanlar oruçtan sonra bir anda yeme sonucunda doğabilecek sağlık sorunları konusuda vatandaşları uyardı. 

Ramazan ayında uzun midenin uzun süre aç kalmasının ardından Ramazan Bayramı'nın ilk gününlerinde hızlı yemek oruç tutan kişilerin kilo almasına sebep olabilir. Metabolizmanın yavaşlaması ile birlikte birçok kişi kilo almaya müsait hale gelir. Bilinçsiz beslenme gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini söyleyen uzman doktorlar yeni beslenme önerilerinde bulundular. 

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

Ramazan Bayramı'nın ilk günü güne hafi bir kahvaltı ile başlayın. Ardından tüm gün öğün atlamamaya çalışın. Ara öğünlere mutlaka özen gösterin. Yağsız süt, badem ve fındık gibi yağlı tohumlar veya meyve tüketerek metabolizmanızı artırmalısınız. Yiyecekleri tüketirken iyice çiğnemeye özen gösterin. Öğünleri atlamayarak yavaş yavaş azar azar ve sık sık yiyin. Malum Bayram boyunca çikolata ve şeker tüketimi artmaktadır. Fakat bu konuda ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca bayram boyunca çay ve kahve tüketimini de sınırlandırılmalıdır. Kalp ritmi bozukluğu ve çarpıntı yaşanmasına sebebiyet verebilir. Bayram ziyaretlerinde küçük porsiyonlar tercih etmeye özen gösterin. 

İlgili Haberler