Din İşleri Yüksek Kurulu 2023 fitre miktarını açıkladı!

2023 yılında verilecek olan fitre miktarı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından açıklandı. Peki fitre ne zaman verilir?
Din İşleri Yüksek Kurulu 2023 fitre miktarını açıkladı!

Din İşleri Yüksek Kurulu 2023 fitre miktarını açıkladı!: Ramazan bayramı 23 Mart 2023 tarihinde başlayacak 21 Nisan 2023 tarihinde ise sona erecek. Diyanet İşleri Başkanlığlı tarafından bu yıl verilecek olan fitre miktarları açıklandı. Peki bu yıl ne kadar fitre verilecek? Fitre ne zaman verilir?

Fitre Ramazan ayında orucun tutulup da bayrama ulaşılması için bir şükür olarak değerlendirilmektedir. Ramazan ayının sonunda verilen fitre fiyatları belirli bir kimselere verilmesi gereken bir sadakadır. Diyanet İşleri Başkanı tarafından bu yıl fitrelerin ne kadar olacağı açıklandı. Peki 2023 yıında fitre ne kadar ödenecek?

Fitre insan olarak yaratılmanın ve ramazan orucunun tutulup bittikten sonra bayrama erişilmesi ile Allah'a şükretmenin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Bu yıl fitrelerin ne kadar ödeneceği Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklama ile netleşti. Bu açıklamada 2023 yılında Ramazan ayından sonra verilecek olan fitre tutarları belirlendi. Peki bu yıl fitre ne kadar verilelcek?

2023 YILINDA FİTRE NE KADAR VERİLECEK?

Din İşleri Yüksek Kurulunun yapmış olduğu açıklamaya göre 2023 yılında verilecek olan fitre tutarının 70 TL olacağı duyuruldu. Din İşleri Yüksek Kurulu ayrıca Türkiye'yi yasa boğan depremden sonra depremzedeler için fitrenin daha önceden verilebileceğini de açıladı. Ramazan ayından sonra verilen fitreler depremzedelere kullanılması açısından böyle bir uygulama yapılması Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından uygun görülmüştür. Bu yıl ödenecek fitre miktarı ise 70 TL olarak belirlenmiştir. 

RAMAZAN AYINDAN ÖNCE FİTRELER VERİLEBİLİR Mİ?

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklama ile fitrenin Ramazan ayından önce verilip verilemeyceği konusunda vatandaşlar aydınlatılmıştır. İşte Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklama;

'Fıtır sadakasının Ramazan ayından önce verilmesi caiz midir?' sorusuna, "Fıtır sadakasının ramazan ayı içerisinde verilmesi müstehap olmakla birlikte Hanefi mezhebine göre ramazan ayından önce verilmesi de caizdir. Dolayısıyla fitre vermesi gereken kimseler, doğal afet gibi hallerde fitrelerini ramazan ayından önce de verebilirler" ifadelerine yer verildi. 

İlgili Haberler